• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 30
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Хехе въпрос немам :) преди се чудех как да нахвърлям инструментите и кое къде да слагам в момента имам вече някакви идеи за герунг, маса за монтаж и изходна маса, циркуляр, бормашина и други дреболии абрихта и аспирацията. Имам и две зони за съхранение на материял които са леко ограничени поради накъсването, гаража ще се ползва за камера за боядисване като се извади колата, но това е в бъдещето :).
Според мен по добре си остави зона за боядисване а другото си го направи така че да ти е удобно за работа :). Ако прекалено много разделиш операциите ще трябва после да носиш детайлите от място на място и ще си създаваш затруднения. Работната маса за събиране може спокойно да я ползваш за изходна на циркуляра примерно.
Аз си падам по по електрифицираните рендета хихихи :).
bulhomes2 - майстор
В момента ми се припокриват зоните. Само бояджийното ми е що-годе самостоятелно, щото съм му нагодил някаква вентилация, но пък стелажа за детайлите е в общата работилница.. И точно за да се избегне разнасянето на детайлите (което сега се получва в сборната ми дърводелна) искам зоните да следват една след друга и да не се преплитат. Работната маса за дребни ремонти сега ми е масата на циркуляра. Заобиколена е със всичко необходимо на ръка разстояние, но на циркуляра мястото не му е там.

ПП. И аз съм по електрифицираните рендета, но явно те омешвам с някой от колегите.

ПП2. Говориш и за зона за материал, която също ще трябва да е около (или обикновено във) първата.

ПП3. Мамка му - някога учех баш такъв предмет. И изпита ми беше след мача с Аржентина '94 година и немА кой да му обърне внимание. Смътните ми спомени са пътя на детайлите да е минимален и да не се пресича...
griffin - майстор
:) е се пак не е серийно производство и пространството не е неограничено. Мен ме кефи работилницата на тоя убавец http://www.youtube.com/channel/UCD2qHSqGqP8xdIhSFfxQlkA до колкото схващам с това си изкарва хляба :). Доста идеи могат да се почерпят така че човек да си спести мъките и болките в кръста :), ако ти се занимава разгледай некой клип.
bulhomes2 - майстор
Абонирах се и за него, ама кога ще ги изгледам не е ясно, че максимум на втория клип заспивам. Отивам да ... почвам...
kendal - специалист
И аз се абонирах ,но много успокояващо ми действа още на първия клип ми се доспа дали не е от виното да го е..?
griffin - майстор
Някой случайно да ползва за отопление печка на керосин или на пропан бутан да сподели мнение. Печка на дърва поне в моя случай поне за сега не е опция.
Lisko - майстор
машала за мацката на Киров !
Аве, няма ли специална тема за такива изтънчени снимки, че съм попадал тук там и ми е минавало наум да пусна линковете, ама не знаех в коя тема ;-)
griffin - майстор
Малко нови неща.
Осветлението е готово най-накрая :-D .

Прикачен файл

DSCN1172.JPG

Прикачен файл

DSCN1171.JPG
Allan - специалист
Напредваш, осветлението е станало хубаво, браво.
Щом си го измислил в главата си значи е наполовина свършено остава да се нареди.
Само незнам това хале как ще го топлиш.
Погледна ли канадския сайт за идеи, и дали ти допаднаха?
Успех и поздрави.
griffin - майстор
Упс тук съм забравил да поствам :).
Сайта го знам ама при мене кофтито са колоните които много ми късат мястото, ама като се позавътрях и се почесах повечко по главата вече горе долу съм разпределил къде какво ще отива.
Ел. инсталацията вече е готова, направих един стелаж за материал и тия дни ще трябва да почна да сглобя някаква работна маса тезгях :). Вече материала е запасен само трябва да зема да си я поначертая какво трябва да е точно че ми е мътно.
Тази седмица ще се боря с течението, в момента има доста дупки покрай гаражната врата и под вратите и мисля да слагам летви и четки за уплатняване и прагчета тук таме където може. Иначе за топлене съм мислил и даже изкарах една отделна верига за отопление, но засега чакам да видя какво ще се получи при уплътняване на помещението. Ясно ми е че не мога да го стопля и за сега съм се спрял на две инфрачервени печки по 1200W които предвиждам да са над циркуляра и работната маса. Първо мислех с климатик обаче с пепеляка според мен ще трябва да се чисти едва ли не всеки ден. Вариант е и да потърся малък мобилен климатик на старо с опция за загряване който да работи само докато няма никой. Но това е вече на следващото четене след като се оцени уплътнението как се представя и дали има файда от него :).

Прикачен файл

DSCN1176.JPG
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 30

Тема "Моята работилница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: