• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Обърни внимание на коментара на Грифин. И на мен ми се налага да пиля, защото напречната част на линеала (винкелът, който се пързаля върху носещата греда и задава правия ъгъл) стърчеше с около половин милиметър над масата и като бичех материал опираше отгоре. Най-добре е да е 3-4 мм под нивото на масата. За целта трябва да завариш някаква плочка върху винкела, която да създаде нужната дистанция.
Ето план: http://dox.bg/files/dw?a=92ffee5021
cekop - специалист
Благодаря за напомнянето. Винкела ще слезе дори повече. Профила по който се движи винкела трябва да слезе под половината дебелина на плота за да има място за каналите за шейната. Взе шивашки метър, който прилича на пластмасоа лента само ще проверя дали е верен и ще го залепя на профила, но не се сещам за купата от какво да направя.
griffin - майстор
По добре зеносай някоя рулетка от магазин за 1 лев :)
cekop - специалист
Ето напредъка. За това говорихте нали?

Прикачен файл

DSC_0020.JPG

Прикачен файл

DSC_0021.JPG

Прикачен файл

DSC_0022.JPG

Прикачен файл

DSC_0023.JPG
bimbaeco - майстор
Точно. :drinkers:
Сложи рулетка. Краищата се повдигат и така са по-близо до показалеца и няма голямо отместване в зависимост от какъв ъгъл го гледаш.
cekop - специалист
Заради вирнатите краища не искам рулетка да не ги закача с нещо, но вероятно ще ви послушам.
griffin - майстор
cekop написа:
Заради вирнатите краища не искам рулетка да не ги закача с нещо, но вероятно ще ви послушам.
идеално си го направиш само виж дали болтовете за регулировка няма да се разхлабват така, доколкото разбирам резбата е навита директно в винкела
cekop - специалист
griffin не съм мислил за това, но не е късно болтовете са дълги и имат място за контрагайки.
cekop - специалист
Ето го линеала готов за боя.

Прикачен файл

DSC_0026.JPG

Прикачен файл

DSC_0028.JPG

Прикачен файл

DSC_0029.JPG

Прикачен файл

DSC_0030.JPG

Прикачен файл

DSC_0031.JPG
griffin - майстор
една препоръка ако искаш я послушай, направи страната на линеала по ниска тоя алиминиев профил е хубав, но при разбичване на тесни детайли много ще ти пречи. Ако направиш и от дясно на стоманения профил да е както от лявата ще ти е по удобно с приспосбленията в последствие. При мен съм облякъл стоманения гръбнак от страни с шперплат с меламиново покритие а отгоре има летва дърво, до тук няколко пъти ми се налага да навивам в тая летва различни приспособления и на мен ми е удобно.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "Направа на хоби циркуляр–дилема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: