• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 244
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
Много благодаря на Еди , Бимбаецо и другите колеги. Чувствам се добре дошъл в този раздел, и май ще поостана =D>

Друга идея - вие ще кажете дали е глупава.

Мога ли да направя канал и от двете страни на дъските и да си направя мъжкото отделна част, която влиза в дете дъски. Ще има малко повече лепене, но това не е проблем си мисля.
И без това ще правя по няколко дъски за 24 часа и ще ги стягам да залепнат за себеси и за замазката.
EDI - майстор
И така става, но ще е повече играчка, ще трябва да обработваш допълнително летвичката, дето ще играе ролята на перо.Аз да ти кажа, не бих лепил отделните дъски една за друга, ако ги монтираш върху дървена скара.Или ще ги монтираш направо върху замазка.Каква ти е идеята в тази насока.
Фитилчо - майстор
Не обичам скърцащо дюшеме.

Идеята ми е - саморазливна и дюшемето залепено за замазката и за себе си между дъските.

В този случай може ли да се избегне нута и перото и приерно да сложа Фестуул домино през 30 сантиметра?
vladilen - специалист
Фитилчо написа:
Мога ли да направя канал и от двете страни на дъските и да си направя мъжкото отделна част, която влиза в дете дъски. Ще има малко повече лепене, но това не е проблем си мисля.
може
така ще губиш по малко материал и ширината на дъските ще е по голяма ако това целиш
имам такава дървена обшивка на втрешна стена
за перо използвах фазер 3 или 4мм
Тани - модератор
Аз бих изрязал на грубо каналите с циркуляра, за да остане съвсем тънка стружка за фрезера :wink: Така няма нито да ти се товари оберфрезата, нито ще си износваш фрезерите. И като време ще е по-бързо :wink:
Фитилчо - майстор
Какъв е проблема на два канала и перо от 8 мм шперлпал многолистов :?

Струва ми се много удачен, най лесен, най малко затормозяващ фрезата , най малко материал консумиращ и най евтин съответно :)
Тани - модератор
Няма проблем! Дори по този начин може да направиш всичко на циркуляра :wink:
nikolson - майстор
Всеки срез е загуба на материал. Освен това, рязането на такива малки ленти е доста играчка. Не забравяй, че пластовете на шперплата са напречно разположени и ще има доста зачеквания. Шперплата хаби доста ножовете.
Фитилчо - майстор
Като начало си купих Щтрайхмус и Абрихт на Девалт и съм много доволен , с него ще си калибровам дъските

Модела е DW733S :supz:

Specification:
Power Input 2000 Watts
No Load Speed 6200 rpm
Maximum planing depth 3 mm
Planer table size 1000 x 260 mm
Thicknesser table size 500 x 250 mm
Max Thicknesser capacity 160 mm
Feed Rate 5 / 7 m/min

Толкова ли трудно се реже шперпалт :? Струва ми се , е след този дъб 4 см, шперплата 8/10 мм ще му се стори като Piece of cake :finga:
Циркуляра е на фестулл монтиран на маса, ако има значение.

От какво друго може да се направи това перо, плаващо като материал за да е по лесно. :?
vladilen - специалист
Фитилчо написа:
Като начало си купих Щтрайхмус и Абрихт на Девалт и съм много доволен , с него ще си калибровам дъските

Модела е DW733S :supz:
:?
къде е абрихта?
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: