• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 132
Всичко за дърводелството
beteanec - напреднал
здравей jordano/евала. когато гледам лицето на фигурата, по продължително, си представям, че след миг ще отвори очи и ще проговори. за тези три елемента споменах преди това, очи, нос и устни красиви да са независимо от стила.
beteanec - напреднал
сон4о браво/// само дето не могада повярвам , че това минионче си го правил преди две години. гложди ме едно съмнение, че си познавал жена ми преди малко повече от две години.майтап бе уили///.
beteanec - напреднал
господа форумци. бях предложил да си спретнем една мъжка ''седенка'' както каза един колега за почивка от ''семейното щастиe'' по старите ''кучета'' да ораганизират това начинание ако нямат нищо против. хем ще обменяме опит, хем ще релаксираме на домашни ''други'' произведения на изкустовото. //////???????
Последна промяна от beteanec на нед мар 17, 2013 7:03 pm, променено общо 1 път.
beteanec - напреднал
ето скромния резултат от градивната критика.

Прикачен файл

001 (2).JPG
beteanec - напреднал
уважаеми господин jordano, alata i apikov.доста се потрудих, но не пипнах шкуртката, много се ронеше тази стара дървесина, но до някъде схванах до къде да ''дълбая''. даже мисля, че за лицето на младенеца, попрекалих. трябваше да си напаравя няколко длетца от 1мм и 2 мм прави и работата почва да се оправя.още един път благодаря.
beteanec - напреднал
здравей джордано// пратих на личната сраница отговор на твойто съобщение. обади се да обсъдим относно/////
monilan - специалист
beteanec написа:
уважаеми господин jordano, alata i apikov.доста се потрудих, но не пипнах шкуртката, много се ронеше тази стара дървесина, но до някъде схванах до къде да ''дълбая''. даже мисля, че за лицето на младенеца, попрекалих. трябваше да си напаравя няколко длетца от 1мм и 2 мм прави и работата почва да се оправя.още един път благодаря.
За такива дребни детаили, малките длета са си просто задължителни. Аз съм си направил такива от механична ножовка и съм доволен.
jordano - специалист
Прикачен файл:
My works.JPG
Прикачен файл:
My works.JPG
Дребни длета , особено холкери, може да се направят от спици за чадър, а който прави миниатюри и от игли за шевни машини.Не може всичко да купуваш, къде ще му излезе края.
Който е по паралия може да си купи дребни длета с отлично качество от книжарница "Миско" на Бул. Хр. Ботев между Солунска и 5- те кюшета. Книжарницата е за материали за художници. За София става дума. Трябва да кажа , че длетата са в ограничено количество, тъй- като майстора почина преди години и каквото е това. Качеството ми е чудесно, аз ползувам няколко от двадесетина години / тогава и цените им бяха други/ и едва ли съм ги заточвал един път през това време, а експлоатацията им е усилена.
beteanec - напреднал
здрасти jordano.а намерих му колая. имах неизплозвани / златарски калеми/ и понеже занаята замря отдавна, седнах и си ги приспособих за дървото където не можах използвах малки пилички и си направих тия дни към десетина различна големина и чуствам че нещата придобиват друг привкус. калемите се оказаха много полезни и стоманата им е добра.
monilan - специалист
Джордано, това ако е майсторският ти кът, евала. Много добре си го организирал. =D>
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: