• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 180
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
Имам още един такъв реставриран, ама Маската иска да го придобие :-D
Благодаря Цветомир
Последна промяна от Фитилчо на нед мар 25, 2018 10:06 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Искам само да кажа, че истинските машини са старите машни...
Новите за да са читави, тръгвате от 10К лева.... :shock:
la_bamz - специалист
Имаш право. Аз бях се засилил да купувам по-нов циркуляр, но bimbaeco ме "разубеди". В Събота като разбутах моя циркуляр разбрах за какво ми е говорил! Разликата е огромна ( не че съм някое циркулярно гуру, и съм се ровил в много циркуляри ). Само механизма за повдигане тежи повече от на комшията боша :). Много съм доволен от покупката, може би най-добрата ми инвестиция в гаража :partyman:
Фитилчо - майстор
Имам право, така е. Доста са ми минали през ръцете. Като съм избягвал винаги боклуците де :razz:
Но само като пипнеш такава машина,можеш да разбереш за какво става въпрос.
От материали не е пестено...
colyo - специалист
Малко да се похваля и аз. Събота и неделя реших да оползотворя няколко стари кофражни дъски и се получи това.
Прикачен файл:
IMG_20180326_191825-2.jpg
Прикачен файл:
IMG_20180326_191749-2.jpg
Прикачен файл:
IMG_20180326_191805-2.jpg
Прикачен файл:
IMG_20180326_174431-2.jpg
Не съм открил топлата вода, но крайния резултат ми хареса. Още малко да се стопли и ще ги пльосна на верандата.
ПП: Равносметката е малко гадна.......докато заглаждах ръбовете, оберфрезата започна да издава странни звуци и на моменти омаляваше.
Много ми се иска да се окажат износени четки :?
Последна промяна от colyo на пон мар 26, 2018 9:23 pm, променено общо 1 път.
wanderer - специалист
браво! харесват ми. аз търсих наскоро чертежи на приблизително същата конструкция, EDI ми изпрати подобни , също добре изглеждащи (благодаря му отново). за фрезата - отвори и погледни, дано да се разминеш с четки. макар, че е добре да се подготвиш за по лошото.
mavryt4o - майстор
с две машини имах подобни признаци и се оказаха ротори дано се разминеш
Chefo77 - майстор
Момчета (дърводелците и не само), някой може ли да посочи предимства и недостатъци на потъващите циркуляри спрямо ръчните такива? Става въпрос за употреба и без, и с шина.
cvetomir_77 - специалист
Chefo77 написа:
Момчета (дърводелците и не само), някой може ли да посочи предимства и недостатъци на потъващите циркуляри спрямо ръчните такива? Става въпрос за употреба и без, и с шина.
Нещо се объркАх. Или аз съм пил много или ти. Би ли обяснил по-просто.
Chefo77 - майстор
Ами аз не пия, така че ... :)
Примерни модели:

Потъващ циркуляр

Ръчен циркуляр
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: