• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
penata - специалист
Здравейте търся идеи за съединяване на OSB. Майстора който "накова"(бяха навити с винтове) самите плоскости искаше да наслага забележете "тънки летвички"-4см един вид лайсни и така приключиха взаимоотношенията ни(човека беше около 60 годишен и така си представя нещата),та очаквам идеи за китове ,пълнители,силикони и т.н....
Забравих: също се интересувам какви первази бихте препоръчали за ъгълчетата към стената
И пак забравих да спомена става дума за таван на помещение с леко битов характер(кът за пиене) :-D
W123 - специалист
ОSB-то на стените ли е как е къде е...
penata - специалист
W123 написа:
ОSB-то на стените ли е как е къде е...

по горе пише :wink: някой го мързи да чете а? :-D :
"И пак забравих да спомена става дума за таван на помещение с леко битов характер(кът за пиене) :-D "
crez - майстор
penata написа:
Здравейте търся идеи за съединяване на OSB. Майстора който "накова"(бяха навити с винтове) самите плоскости искаше да наслага забележете "тънки летвички"-4см един вид лайсни и така приключиха взаимоотношенията ни(човека беше около 60 годишен и така си представя нещата),та очаквам идеи за китове ,пълнители,силикони и т.н....
Забравих: също се интересувам какви первази бихте препоръчали за ъгълчетата към стената
И пак забравих да спомена става дума за таван на помещение с леко битов характер(кът за пиене) :-D
Човека и бил много прав. Само летвички и первази скриват надеждно фугите. Пробвал съм с какво ли не, автокит, кит за дърво, Ц-200 и дървени трици всичко това се пука след време. Със силикон става, но цветово трудно ще го докораш пък и изравняването на положения силикон е доста неблогодарна работа, а и крайния ефект е съмнителен.
vladtod - специалист
penata написа:
З(кът за пиене) :-D
моите плоскости ги наредих идеално една до друга и само от 30-40 см ще различиш ,че е снадка със жълти винтове хванах полоскостите за гредите.Мога ако не забравя да сложа снимка да видиш как е,но щом ще е кът за пукане и за ++укане е идеално.
velsi - Почетен майстор
Продава се ОСБ с нут и перо. Предполагам, че с оберфреза може да се направи и на нормални плоскости.
penata - специалист
максимално плътно са наредени(затова и виках майстор)винтовете са същия цвят ,но тия летвички стърчат и лично мен ще ме дразнят, а за какво мие кът за пиене ако няма да ми се пие :wink:

иска ми се с нещо да загладяучастъците където се срещат плоскостите и след това да лакирам.Върху силикон(или трябва да е нещо акрилно) може ли да се лакира и какъв лак препоръчвате за тези плоскости???
penata - специалист
velsi написа:
Продава се ОСБ с нут и перо. Предполагам, че с оберфреза може да се направи и на нормални плоскости.
това е интересно но вече ми е късно , но Благодаря
masterval - майстор
Щом е за пиене, как да не се замисли човек...
Аз бих го направил така:
Размерите на ОСБ са (ако не греша) 1,22х2,44 или нещо такова.
Не си споменал, дали са разминати плоскостите, не са ли... Въпреки това идеята ми е такава:
Лакираш с по-тъмен от жълтеещото ОСБ лак, например "Орех", "Махагон" или каквото ти хареса фрезовани летви и наковаваш декоративен таван с размери на решетката например 1,2х0,8 правоъгълници. Или 1,2х0,6.
Прекалено голяма е размерът на ОСБ-то за да стане красиво ако само прикриеш фугите. Но по-малки правоъгълници ще стоят по друг начин.

Ако и след това не ти се пие :? :? :?
W123 - специалист
masterval написа:
...
Ако и след това не ти се пие :? :? :?
...ще дойдем да пием ние :-D
  • 1
  • 2

Тема "съединяване на OSB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: