Всичко за дърводелството
Предстои ми монтаж на вътрешни врати моля за вашите напътствия ще съм благодарен за всеки съвет. Благодаря!
masterval - майстор
Добре дошъл!
Монтирал ли си врати, вероятно не?
Какви са, дай описание (фалцови-безфалцови, дървени-МДФ, вид панти, вид первази - плоски или "плаващи")
Подробностите са доста, но ако ги знам, ще мога да ти кажа, какъв инструмент ще ти трябва.
Не съм монтирал.Вратите са ламинирани ако не се лъжа са полски закупени от Вилаз в Люлин едната е със саморегулираща се каса а другата не е
masterval - майстор
Ако Размерите на касата по вертикала и хоризонтала позволяват монтаж, а широчината на страниците (и на касата въобще) не е по-малка от широчината на зида, тогава трябват:
1. един помощник;
2. Добър нивелир 200 см или зидарски отвес, добър нивелир 60 см.
3. Клинчета около 30 броя 10-15°], разпонки (дъсчици с широчината на крилото) 4-6 броя
4. монтажна пяна (и коресилин, ако стане "некрасиво"),
5. Чук (тесла), гумен чук (може и с юмрук, но боли), отвертки за монтаж на бравата и пантите, длето тясно за вкопаване на настрещника, длето широко за вкопаване на бравата,
6. Хубави пирончета за приковаване на первазите (ако те не са зарязани под ъгъл 45°, по добре забрави...)

Има още много дреболии, спирам. Ако все пак решиш, мога да продължа утре. :wink:
Благодаря за вниманието masterval ще бъде добре да продължиш. Да те попитам може ли вратите да се монтират направо върху теракота в коридора като предварително съм изравнил нивата на стаята ( в ламинат) и коридора мисля че ще се наложи да режа и вратите и касите от долу защото пода е с около 2 см по-висок
masterval - майстор
Няма проблем с теракот или каквото й да е друго покритие.
За подрязването на крилото има тук цяла тема, ще я видиш. НО, АКО ИМА НАЧИН, ПО-БЕЗОПАСНО ЗА ТЕБ ЩЕ Е ДА УВЕЛИЧИШ ВИСОЧИНАТА НА ОТВОРА ЧРЕЗ ИЗЧУКВАНЕ НА ЩУРЦА ИЛИ КАКВОТО ИМА ТАМ ГОРЕ. иМА ГОЛЯМ ШАНС ДА ОКЕПАЗИШ НОВИТЕ СИ ВРАТИ С ПОДРЯЗВАНЕТО!
Най-важното в началото е да съвпадат ширината на касата и дебелината на зида. Другото се натаманява.
Един съвет. Измъкваш малко от гуменото уплътнение и там пробиваш касата, след това зида, след това вкарваш един дълъг 7-8 см винт. Ако го направиш на 4 места преди опенването, касата ще ти е по-добре.
Още един съвет. Сещам се, че доста е дъвкана темата за пяната и пр. - потърси тук някъде.
до края на седмицата трябва да доидат вратите после ще творя :rolleyes:

Тема "Предстои ми монтаж на вътрешни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: