• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Snejina - специалист
Търся дърводелец ,който да ми оправи и монтира братвата на една холска врата. Проблема е че там където са винтовете дървото се е разяло и на всяко отваряне/затваряне/ бравата ми остава в ръцете.. Иначе и бравата и вратата са уж нови... Моля помогнете. Ако някой е заинтересован нека ми пише на лични да му дам координати.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
1. Лепилце Ц200
2. Кутийка кибрит
Смъкваш бравата, мажеш клечките в лепилото и запълваш дупките максимално плътно, с причукване на последните невъзможни клечки. След изсъхване шкуриш или "изцикляш" с кухненския нож и монтираш бравата.
Не ми излизай с номера, че си жена, а го направи.
Да ти влезе майстор в къщата е поне 20лв и 2 часа. Отделно уговорки и чакане и мохабети. Пък и някои са Големи Майстори.
Master_Kenobi - V.I.P.
n_a написа:
1. Лепилце Ц200
2. Кутийка кибрит
Смъкваш бравата, мажеш клечките в лепилото и запълваш дупките максимално плътно, с причукване на последните невъзможни клечки. След изсъхване шкуриш или "изцикляш" с кухненския нож и монтираш бравата.
Не ми излизай с номера, че си жена, а го направи.
Да ти влезе майстор в къщата е поне 20лв и 2 часа. Отделно уговорки и чакане и мохабети. Пък и някои са Големи Майстори.
Точно! :) Може и от ония твърдите и остри клечки за зъби дето ги продават в кръгли пластмасови кутийки. Влизат бетер пирони при зачукване.
Snejina - специалист
Хе -хе няма да се оправдавам че съм жена :lol: Че аз сама цяла къща направих. .Чак ме хвана срам че не се сетих за подобно нещо... А вие вие сте просто царе...:) Утре с това ще се занимавам.. Благодаря много!
yurig - специалист
По-добре вместо Ц-200 използвай монтажно лепило.Прилича на силикон (имам впредвид че е в същите опаковки).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:) Не е по-добре с монтажното лепило. Ц200 влиза в порите на дървото и създава една монолитност. :wink:
masterval - майстор
Доколкото разбирам, не става въпрос за бравата, а за шилдовете, тоест планката с дръжката. Възмождо е и винтовете да не са достатъчно дебели.
Има значение, от какъв материал е крилото на вратата - дали са фазерни, дали са дървени или МДФ.
Snejina - специалист
Вратата е от дърво,винтовете са тези които си дойдоха със самата брава. обмислях да сложа по дебели ,но те пъ нямаше да се мушнат в дупките направени за тях. А ми се стори по трудно да разширявам отворите... както и да е,все още не съм,но ще пробвам да го оправя така както ми казаха по горе. Ако след това пак се разшири и превърта ще трябва да намеря друго разрешение. Първоначално уж всичко беше наред,аз така и не разбрах как така изведнъж отворчетата по вратата се разшириха...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Я опиши тези винтове и как така дупки за тях.
Snejina - специалист
Ами към самата брава и дръжката имаше комплект винтове,които и съм сложила. Съответно са изрязани отвори за тях в бравата. Това имам предвид. Ако сложа по големи винтове,т.е по дебели за да уплътнят отворите в дървото,те няма да се мушнат в отворите на бравата. ясна ли съм сега? :)
  • 1
  • 2

Тема "Монтиране на брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: