• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
brum - майстор
Това е което съм намислил за момента. Отдолу ще има 2 реда чекмеджета, нагоре са 3 врати и най-отгоре - 3 вратички. Дълбочината е 50см ( толкова позволява нишата в която ще е гардероба ).

Какво мислите?

Прикачен файл

v2_s.JPG
v2_s.JPG (32.3 KиБ) Видяна 4079 пъти
maroka - специалист
Раздели долната част на 3 части, както средната и сложи по един рафт за обувки.
mim - специалист
2,50 не е ли ниско, защо не го вдигнеш до тавана (освен ако там ти е тавана) за да увеличиш средната част, която е най-употребявана
1,30 ми се струва ниско за дълго палто или панталон закачен за долната част на крачолите
може към средната част да приобщиш половината горна и без това тя се ползва най-малко, защото е най-трудно достъпна
shadowman - майстор
В шкаф с дълбочина 500 мм трудно ще ползваш лоста които е нарисуван, взимай изтеглящ.
UNIOR - модератор
shadowman написа:
В шкаф с дълбочина 500 мм трудно ще ползваш лоста които е нарисуван, взимай изтеглящ.
Защо мослиш така, обосновисе, имам два гардероба и двата са дълбоки 500мм и не срещам трудности, единствения ми проблем е височината, затова в конкретния случай бих се съобразил с мнението на mim, иначе като обща идея ми харесва.
Ще радввам да видя и снимки когато е готов. :)
brum - майстор
Имам един гардероб дето е на 130 за дрехите. Вярно че е късо за някой по-дълги неща, но имам само едно по-дълго и не го ползвам - шлифер. Така че варианта остава първоначалният.

Пък и трудно ще взема само част от шкафчето дето е отгоре. Искам цялото нещо да е на 3 части, че иначе ще е трудно за събиране.

За изработката ще се почака - МДФ, технически обработен фурни...бавна ще е работата :) .
shadowman - майстор
В размера 500мм махам 20мм заради вратите и още толкова заради нута от зад (нута може да не се прави понеже гардероба влиза в ниша). Остава ни 480мм, една закачалка е около 400-440мм (има и по-големи). На тези закачалки ако закачаш ризи и фанелки нямаш дерт, но ако сложиш едно зимно яке то вратата няма да се затвори. Нормално ги правим 600мм. Затова препоръчвам изтеглящ лост, при него дрехите стоят с лице, а не настрани.
Последна промяна от shadowman на пет сеп 26, 2008 10:09 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
shadowman написа:
Затова препоръчвам изтеглящ лост, при него дрехите стоят с лице, а не настрани.
Я разкажи малко повече какво е изтеглящ лост. И на мен това ми е единственото притеснение - че дълбочината (която реално ще стане 480 заради 16мм вратичка и 4мм гръб) може би ще е леко недостатъчна. И малко се колебая дали да не го издам с 10см напред.

P.S.

Опа, намерих го :)

http://www.teka-bg.com/bg/product_detail.php?id=33

Яко, харесва ми идеята. Ако остане на 480мм най-вероятно ще използвам такъв.
shadowman - майстор
При този вариант шкафа трябва да ти е 600мм (външни размери), а лостовете са с размери според дълбочината на шкафа през 50мм.
UNIOR - модератор
shadowman написа:
В размера 500мм махам 20мм заради вратите и още толкова заради нута от зад (нута може да не се прави понеже гардероба влиза в ниша). Остава ни 480мм, една закачалка е около 400-440мм (има и по-големи). На тези закачалки ако закачаш ризи и фанелки нямаш дерт, но ако сложиш едно зимно яке то вратата няма да се затвори. Нормално ги правим 600мм. Затова препоръчвам изтеглящ лост, при него дрехите стоят с лице, а не настрани.
Точно и ясно благодаря за разяснението, и вече съм напълно съгласен с теб :)
  • 1
  • 2

Тема "Мнения относно идея за гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: