Всичко за дърводелството
litbig - напреднал
Здравейте
Знаете ли къде в София, освен разкрояване на плоскости, изработват и нутове, съответно и други дърводелски услуги.
Питах на две места, но за съжаление само режат и кантират.
litbig - напреднал
На никой ли не му се е налагало да си прави канали за гърба на корпусни мебели?
Къде могат да ми направят 4-ри канала?
shadowman - майстор
Аз си правя, но в цеха. А да ти го направи някой е голяма играчка.
maroka - специалист
Зависи какви дърводелски услуги имаш предвид.

Нут и фалц тук-таме може да ти направят, както и отвори за разглобка.

Ако говориш обаче за случая с вратите......най-добре е да идеш на CNC. Такива в София има немалко. Там ще ти го изпълнят с точност.

Така и не каза как реши дилемата с тези врати... :?
litbig - напреднал
Изображение
Става въпрос за такива канали като на снимката.
Интересува ме къде може да ми ги направят че не ми се купува оберфреза.
За съжаление все още не съм решил дилемета с вратите, че нямам свободно време на последък.
maroka - специалист
litbig написа:
Изображение
Става въпрос за такива канали като на снимката.
Интересува ме къде може да ми ги направят че не ми се купува оберфреза.
За съжаление все още не съм решил дилемета с вратите, че нямам свободно време на последък.
Tози тип фалц могат да ти направят в не един и два цеха, разбира се ако са ти рязали и кантирали ПДЧ-то.

Ако искаш междинен напречно на плоскостта, ще те отрежат най-вероятно...требе си CNC :)

И се чудя...защо се вкарваш в такава ситуация, а не просто да си поръчаш вратата ?!

Като се замислиш.....разходите по търсене на майстори и изгубено време, при това със съмнителен краен резултат ще надвишат тези, ако си купиш вратата и се наслаждаваш на визия и почивката си :)
litbig - напреднал
Интересува ме точно такъв фалц. Става въпрос за гръб на корпусна мебел. Ако имаш или знаеш адрес/телефон на някой цех където могат да ги изработят ще се радвам да ги споделиш или на ЛС.

Относно вратите, разбира се че е най лесно да си поръчаш да ти направят всичко, но нали сме в "Направи си сам" и предполагам че почти всеки един от нас ще се изкефи много повече когато гледа/използва нещо изработено от самия него.
Поне при мен е така.
Ако видя че не мога да се справя с нещо в крайна сметка разбира се че ще го поръчам да ми го направят. Та в тази връзка ако знаеш и други места (освен НЕГОВА) където могат да направят читави врати може да ми пуснеш инфо на ЛС.
10Х
arihtev - специалист
повечето хора не се занимават да правят нутове за граб а коват направо отгоре инъче там кадето разкрояват може да ти направят ако им се занимава като смакнат триона надолу и става а ръчен цирколяр нямаш ли и с него е възможно
masteradmin - майстор
Ето тука в библиотеката има една книга само за фрези:
http://www.napravisam.bg/?id=ldarvo
казва се Routing And Shaping

Тема "Изработване на нутове???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: