Всичко за дърводелството
branko_d - специалист
здравейте
имам нужда от съвет
имам дървена входна врата която сложих на скоро.вчера я изшкурих и китнах неравностите по нея.след това изшкурих и кита.и днес реших да я боядисвам,но врата е много неравна и си мисля,че тези неравности ще изпъкнат когато я боядисам.
дайте съвет как да я "изгладя"
дали да я китна цялата???
благодаря ви предварително
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Със шкурка! Всъщност ти какво шкури? Възможно ли е шкурейки некадърно да си я направил на вълни? как шкури?
branko_d - специалист
ами шкурих това което съм китнал
възможно да и е от некадърното шкуране,но според мен просто е от много слоеве боя и на места се е надигнала,а и може би като съм китвал на петна и колкото да съм го шкурил все пак може да не е абсолютно равбномерно,а мен това ме дразни
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пишеш, че си я сложил наскоро. Логично бе да помисля, че е нова.
Винаги се шкури нацяло. Смъкваш старата боя, шкуриш. Знаеш ли как се шкури? С едроплощен шкуркодържач. Китваш, шкуриш, безир, боя, боя.
masterval - майстор
Какво значи "дървена входна врата"?
1. Не е метална, или
2. От дърво масив?
Ако отговорът е "1", то въпросът е, от какъв материал е? Отговор "2" не очаквам по ред причини.
Щом "врата е много неравна", допускам, че е или шпервана, или фазерна. По-скоро е шпервана, но карай.
Ако дотук съм познал нещо, което трябваше ти да намекнеш във въпроса си, бих предположил, че стойността на кита ще надхвърли стойността на едно парче ламиниран МДФ залепено за входната ти врата.

Тема ""изглаждане" на дървена врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: