• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
finty - напреднал
Имам хубава нова масивна дървена дограма (бук) стъклопакет, но поради преустройство на 2 помещения се налага и преустройство на прозорците в тях. Искам да използвам съществуващата дограма и да я преработя, което включва - размяна на 2 прозореца, изрязване на вратопроцорец и преоформянето му в прозорец.

Поръчката от производителя на оригиналната дограма не е опция. Ще използвам изцяло дървения материал от съществуващата дограма, трябва ми дърводелец който знае какво прави.

Моля ако знаете координати на някой спеицалист, който може да помогне.
Последна промяна от finty на чет дек 11, 2008 5:25 pm, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Оправи първата дума на заглавието
finty - напреднал
Благодаря оправих го.
А нещо по същество дали може да кажете по моя проблем? Всяка помощ ще ми е от помощ :-D
masterval - майстор
Дали правилно съм разбрал:
1. Размонтират се два прозореца и им се разменят местата,
2. От един съществуващ "пистолет" се отделя вратата, остава на същото място само прозорец?
И просто въпрос. Наистина ли са от бук? Да не е дъб?
finty - напреднал
masterval написа:
Дали правилно съм разбрал:
1. Размонтират се два прозореца и им се разменят местата,
2. От един съществуващ "пистолет" се отделя вратата, остава на същото място само прозорец?
И просто въпрос. Наистина ли са от бук? Да не е дъб?
Точно така са задачките, да - вратата се преработва и става и тя прозорец, закрепен към прозорците с които досега си е съществувала - един вид изрязва и се долната част, сменя се стъкопакета и механизмите и т.н.

Бук е - поне доколкото мога да го разпозная

Това е снимка с един от въпросните прозорци

Прикачен файл

DSC01771.JPG
DSC01771.JPG (193.96 KиБ) Видяна 3046 пъти
masterval - майстор
По ми прилича на чам, но както и да е.
Това с преработката не е работа за дърводелец, а работа за цех за произв. на такава дограма, така ми се струва. По-добре пусни снимка на пистолета - интересни са размерите на прозореца и вратата. Също е важна сглобката - доколкото виждам, е права.
Обмисли вариант все пак с производителя, най-вече що се отнася до вратопрозореца.
Master_Kenobi - V.I.P.
Ми, иглолистно си е (чам), поне така изглежда.

Ако може малко повече и по-обхватни снимки, но до сега задачката звучи като неизпълнима "на място". Само помислете, дали и с какво са лепени един за друг двата прозореца? Да не се окаже, че са обща конструкция, обаче? :?
А това с рязането на вратата, дори и не "на място" си е направо... Без коментар! :-D Само ще попитам: Известно ли ви е какви механизми има вградени във вратата, особено, ако е двуосно отваряема. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Вижте обкова на прозореца. Какво двуосно отваряне на врата?
rendo - специалист
Качествен демонтаж+всичките реконструкции по самата дограма и нов стъклопакет......

По добрия варянт е да се смени прозореца поне ще е новичък и ще е направен както трябва а няма да е "Збирщайн" работа.....

а и този който се заеме да го прави ще вземе почти толкова колкото и да се направи на ново ......

Дори обръщането ще ви излезне по скъпа като се има предвид колко трябва да се изкърти за да може да се свали без овреждания по самата дограма......
finty - напреднал
Ето затова е добре винаги да се съветвам с форума - явно дограмата е чамова и явно трябва да преосмисля задачата.

Ще погледна за необходимата информация, много благодаря за всички мнения.
  • 1
  • 2

Тема "Молба за помощ с нова дървена дограма стъклопакет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: