• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
todor_velikov - специалист
здравейте,
на вилата покрива ми е с 30 г. греди които все още не са изгнили.тъй като тази година ми предстои смяна на керемиди и смятам да не подменям гредите с нови защото още нито са проядени ,нито са изгнили,та въпроса ми е с какво да ги лакирам или боядисам за да им се удължи живота .някъкав лак или безир,или нещо което да ги поддържа здрави още известно време?
благодаря :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Леко странно ми стана от въпроса ти. Нима на Рилския Манастир някой периодично лакира гредите???
като нямаш какво да кажеш поне не ми съсипвай темата :x
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В българския език за всяко нещо си има поговорка, но в твоя случай ще се самоцензурирам. Покривът на моята къща не е на 30 години, а от 30та година и нищо му няма. Покривни греди не се лакират. Има си причини, но ще ти спестя информацията.
crez - майстор
todor_velikov написа:
Колегата е абсолютно прав, не прави нищо годините са свършили твоята работа. Ако няма влага и инсекти ще изкарат още 100 г. Единственото нещо което можеш да направиш е с водоразтворим (ако не са безиросвани предварително) инсектоцид да ги намажеш за всеки случай.
yasoo - специалист
Къщата ми е строена 1948г. и гредите не са мръднали. Преди няколко годинки подменяхме керемиди и слагахме воалит, като разтуриха покрива изскочиха едни греди като чисто нови а са на 60години ;) Нито една не беше мръднала. И аз съм на мнение, че няма смисал да ги пипаш, ако са читави ще издържат още мноооого години
housedoktor - майстор
Импрегнационен грунд за дърво и редовен ремонт на течове от покрива. Това е.
housedoktor написа:
Импрегнационен грунд за дърво и редовен ремонт на течове от покрива. Това е.
мерси, :wink:
Стефан - майстор
todor_velikov написа:
Няма какво да се учудваш. Спамери има във всеки форум, и обикновено постовете им са 90% кухи. Как мислиш, че е направил толкова мнения за по-малко от 6 месеца?
peshev-ko - специалист
Прав е доктора...прав е и Стефан...
Това,че навремето,като е правен покрива не е имало препарати,не значи,че не можеш да удължиш живота на гредите.Действай смело :)
  • 1
  • 2

Тема "поддържане на 30 годишни греди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: