• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
plamen6311 - напреднал
Здравейте колеги. Някой може ли да каже впечатления ако е работил с някой от тези ръчни циркуляри. Запалил съм се да си купя единия от тях, а може и някой друг, ако има препоръки към друг модел. Фестул струва 1100 лв, а този на Вирутекс струва 510 лв плюс
140 лв шината. Знам че Фестул е по добър защото е Фестул, но ако Вирутекс върши същата прецизна работа /разбира се с хубав диск/, все пак разликата е 500-600 лв. , или си си заслужава човек да се понапъне и да събере още пари за Фестул. Всъщнос съм се спрял на тези модели заради линеала, а ако един мастар с две стяги и един циркуляр например този модел на Макита /1200 вата струва окоро 300 лв. / върши същата работа може и такъв да си взема. Забравих да кажа искам да режа предимно ПДЧ, и то не да разкроявам сам в къщи, а да си донапасвам нещо ако се наложи. Предварително благодаря за съвета.

Прикачен файл

festool-plunge-cut-561174.jpg
festool-plunge-cut-561174.jpg (46.33 KиБ) Видяна 7636 пъти

Прикачен файл

sri174t-ucp.jpg
sri174t-ucp.jpg (50.28 KиБ) Видяна 7636 пъти

Прикачен файл

5704.jpg
5704.jpg (9.81 KиБ) Видяна 7636 пъти
evdoki - специалист
Здравей,
Бих ти препоръчал по евтиния вариант, защото няма да го използваш професионално. А и както си казал с мастар, две стяги и внимание ефекта ще е почти същият. А със спестените пари си купи други инструменти :-D
shadowman - майстор
До преди месец бях изправен пред същата дилема. Знаех за какво ще го ползвам (по монтажи и за някой гръб размер на плотове и големи листове ПДЧ, май като теб), имах мерак на Макита (като на снимката), но заради късия линеал/водач или както го водят се отказах (колкото по дълъг толкова по-точна се работи). Остана ми да избера между Бош и Метабо, първия ми ми се стори скъп и доста тежък за тази работа която ще върша и минах на втория заради добрата цена от 270 лева, достатъчно мощен и с дълъг лонеал/водач (също така го взимам защото съм работил повече от година с такъв и нямаше дертове за разлика от другие машини на Метабо).
Изображение
Да спомена, че преди това ползвах зелен Бош (циркуляр) и съм много доволен от неговата работа.
Изображение
На Бош-а линеала му е с големи цифри което е добре докато с Метабо-то още свиквам на малките цифри.

Преди време гледа Вирутекс-а ама е скъп за нашата рабата и прекалено голям, имаха в каталога по-малък и по-евтин, но не го предлагали или бе спрян от производство.
plamen6311 - напреднал
Благодаря за съветите. Искам да попитам SHADOWMAN какво стана със зеления бош, че го смени, и защо не взе пак такъв ако си бил доволен от него. Доколкото разбирам си се бил спрял на син бош съдейки от цената, и това Метабо по добро ли е от зеления Бош. Днес в Бриколаж ги хванах и двата модела и на зеления Бош и Метабото. Боша ми залепна в ръката, докато Метабото ми се стори по неудобно в ръкохватката. Затова питам защото зеления Бош по-ми хареса, но някак си съм резервиран към зеления Бош като марка /може и да не съм прав/. Някак си съм объркан. Искам даси купя нещо а не знам какво ...... защото пари веднъж се дават.
housedoktor - майстор
Имам от Макитата-нямам никаква забележка.Вече е на 6 годинки.а ето ти и водещ линеал

Прикачен файл

2_180.jpg
2_180.jpg (41.69 KиБ) Видяна 7466 пъти
Последна промяна от housedoktor на вт фев 24, 2009 10:02 pm, променено общо 1 път.
Щайгаджия - специалист
да не остана по-назад и аз да кажа ,че и аз по мималият месец бях изправен пред подобна дилема...Взех си от един хипермаркет за 45 в..заедно с диска(180мм-24 зъба)1200вата,супер ми е за това дето го искаш и ти-нещо за надопасване или за вътрешни рафтчета,или за каквото се сетиш оше(за последно одеве рязах с него една вратичка дето я бях преизчислил с 18 мм)-къртенето е пренебрежимо малко за в дома и за долен ръб дето ртябва да легнеш за да го видиш в подробности след като си го кантирал.
plamen6311 - напреднал
Колега аз съм от Търново и ако ми покажеш на живо тази Макита какво прави с удоволствие бих я видял какво прави преди да си купя. Все пак едно е да видиш инструмента как работи, друго е да го гледаш на витрината в магазина и да слушаш мненията и съветите на магазинери които не са работили с тази машина.
housedoktor - майстор
Диска е от голямо значение за рязането.единствената забележка за Макитата е ,че отвора за изхвърляне на стърготините е неподвижен-на акумулаторния ми циркуляр се движи и е удобно за работа
plamen6311 - напреднал
А и виждам че си със стяги на Волфкрафт. Добре си се обзавел с машинки и приспособления
housedoktor - майстор
е тои и линеала е Sola :)Инструментите ми са моята страст и средство за изкарване на прехраната,разбира се:)
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за ръчен циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: