• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 81
Всичко за дърводелството
markov_75 - специалист
Прикачен файл:
14292385_1_800x600.jpg
14292385_1_800x600.jpg (88.66 KиБ) Видяна 25492 пъти
Прикачен файл:
1596itln87441-darvoobrabotva6ta-ma6ina-abriht6trayhmus-woodstar-pt-85.jpg
1596itln87441-darvoobrabotva6ta-ma6ina-abriht6trayhmus-woodstar-pt-85.jpg (13.96 KиБ) Видяна 25492 пъти
Здравейте!Навил съм се да си взимам щрайхмус и съм прежалил едни 800лв.За сега открих тия два модела.Синята машина ми казват че била холандска,но не знам модела.Ще ги използвам за изработка на кошери за лични нужди.По принцип си имам абрихт,малък и не много качествен,но върши работа,но не знам да ли този на комбинираната машина няма да е с по-добър абрихт.Ако някой е ползвал такива машини моля да сподели,че бая пара съм приготвил та после да не съжалявам.И ако имате друго предложение за щрайхмус за тия пари ще съм ви много благодарен.
profesionalist_wood - майстор
Много е коментирано тук за този тип машини,в БГ машините които са за любителска дейност са много скъпи и са пълен боклук,професионалните са хиперскъпи и са същия боклук защото са правени в един и същ завод.Варианта ти е да си поръчаш от чужбина.Аз имам френски щрайхмус от 6 години и съм доволен и е професионален за 600 лв,казва се fartools RD 1500W,не си и помисляй да си купуваш от БГ Фирма защото ще се ядосваш после,машината рендосва дъски с ширина 32 см и дебелина 16 см.Ножовете са стандартни,и е голямо удоволствие да се работи с нея,няма никакви пластмаси по нея,всичко е желязо.
Купувал съм я от Бриколаж,но сега вече не работят с тази фирма.А също искам да ми донесат абрихт на същата фирма но тогава трябва да събера парички и да я поръчам от Франция.
Тази синята машина където си я показал на снимката Гюд е чистокръвен китаец,имам доста машини на тази фирма и е пълен боклук,един от форума от хасково има такава машина и още не знам дали я е ремонтирал.
Този абрихт woodstar е китаец също,в ютуб има клипове които критикуват качеството на тази машина.
Не си помисляй да купуваш абрихт от евромаркет... :-D Патих с тях

viewtopic.php?t=37836

viewtopic.php?t=38960
markov_75 - специалист
Жалко,надявах се че съм се спрял на нещо читаво.Може ли да ми кажеш някой линк на сайт от който да си поръчам свястна машина.
EDI - майстор
В България много трудно можеш да намериш свястна машина на поносима цена.Аз почти година търсех, и сега поглеждам, но избора до към 800-900 лева е ограничен - две-три марки, излизащи от един завод, както каза колегата по-горе.Може да се намери БЕРНАРДО - ДИКАР КОНСУЛТ продават и само щрайхмус и абрихт-щрайхмус, около бюджета ти, но за сега покупката мина на втори план :lol: .Та и до сега си карам без абрихт-щрайхмус.
markov_75 - специалист
http://www.dikarconsult.com/index.php?l=662&id=2420 тука има една машина която изглежда добре,но то всички изглеждат така.Някой знае ли нещо за тази марка понеже нищо не открих?
EDI - майстор
Австрийски бранд с поносимо качество.Ето сайта им - http://www.bernardo.at/ произвеждат много машини.
profesionalist_wood - майстор
Еди,преди време четох брошурата им за един банциг,познай къде ги правят-в Хонконг даже имаше и адресите им :mrgreen:
Айде като изляза в чужбина из източна европа ще поогледам за марката JET или Grizzly,евтини с поносимо качество.И ако може ще питам дали ще могат да го доставят по куриер :prost:
EDI - майстор
Да, жълти са, аз затова казвам, че са само бранд, иначе се сглобяват от унифицирани модули.Ех, аз като се разровя по руските форуми лиги ми текат, ама при нас няма.JET е много тачен в Русия-та, явно машините са много здрави и качествени.И много други марки има.Имат си и техни брандове - КОРВЕТ да речем, които пак са китайци, ама хората любители са доволни, като чета отзивите им.
profesionalist_wood - майстор
Обаче на Grizzly техниката която е за износ се прави в Тайван,а останалото си го правят местните предприятия в САЩ за техния си пазар.Отзивите им също са добри дори препоръчвани от американците,докато Джетата е критикувана в САЩ заради некачествените линеали и плотове.
markov_75 - специалист
И то какво излиза,нищо свястно няма.Втора година ми стои дървения материал за кошерите че нямам щряйхмус,та да направя сносни размери.Тъкмо събрах пари,то пък не знам каква машина да си купя :? Добре де,в края на краищата дайте акъл какво да взема-няма да го ползвам за професионални цели,ще обработвам само къси дъски и да има сервиз с резервни части за машината.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 81

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: