• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
null - специалист
Та историята е следната.
Сглобявам едни шкафове в къщи и решавам да изпозвам минификс за сглобките.
Да ама ми трябва фреза 15мм за ексцентриците.
Намерих такава в бриколаж, ама е голям боклук.
Та въроса е къде да намеря такава с опашка 8мм за фреза, за да мога да позиционирам точно и да "улучвам" дълбочината.
griffin - майстор
http://www.kame.bg/offering-cutters.php
погледни каталозите на freud и виж дали ще си намериш нещо което да те устройва, фрезерите са скъпички но поне доколкото знам са много качествени един прав фрезер беше кам 27 кинта
radush - специалист
провери в Киров.с дрелка мисля че ще ти е по-лесно да пробиваш,пък и дълбочината можеш да си я провериш във всеки един момент със съответната сглобка.
griffin - майстор
Дано магазина на кивов дето може да отиде колегата да е по зареден от тоя на околовръстното в софия :-) и аз се надявах да се снабдя с фрезери от там ама се оказа че имат само един комплект :-) в Бриколаж имаха поне няколко поединични :-)
borkata3000 - специалист
griffin написа:
Дано магазина на кивов дето може да отиде колегата да е по зареден от тоя на околовръстното в софия :-) и аз се надявах да се снабдя с фрезери от там ама се оказа че имат само един комплект :-) в Бриколаж имаха поне няколко поединични :-)
Взех Ф35 от Евромастер (или т.нар. Райдер), китайче някакво си, пробива като Комацу. :lol:
Ф 15 от Бриколажа (марка не запомних), загрява и запушва много бързо. 2 последователни дупки и втората става черна. :)
Излъгах. Ф35 е същия буклук като и Ф15. Изтормозих бормашината докато пробия 40 отвора, по едно време целия се набирах на машината. :x
Последна промяна от borkata3000 на ср фев 20, 2008 10:34 pm, променено общо 1 път.
null - специалист
borkata3000 написа:
Ф 15 от Бриколажа (марка не запомних), загрява и запушва много бързо. 2 последователни дупки и втората става черна. :)
именно
за това търся нещо по-добро. то аз намерих ама е с опашка 10мм, а аз искам да го сложа на фрезата. вярно, че мога и с ръчна дрелка да пробивам, ама иначе е по-лесно и предварително съм ограничил дълбочината. с опашка 10мм на CMT такъв фрезер струва 44лв в ТЕКА. вчера го гледах.
griffin - майстор
колега ако си от Сф. отиди в каме дето ти казах аз си взех фрезер с 8 мм опашка, 6 мм ширина отпред 2,5 см дълбочина за 27 лв. за съжаление фрезера който ти казах е поне 30-на лева може би ама може да си питаш и по телефона да не се разкарваш :-).

В бг. другия вариант е да си поръчаш от интернет през ебей, аз така си взех комплект от 12 фрезера за 40 кинта :-) и смея да твърдя че за любителски цели са идеални :-)

Но тук за съжаление или само марково или само пулни боклуци няма среден сегмент, успех с намирането
peshev-ko - специалист
griffin,дай линк от къде ги поръча?
griffin - майстор
http://stores.ebay.com/The-Online-Superstore

аз съм си поръчал битовете от тоя хубавец :-) значи за качество не мога да кажа че са цвете за мирисане но за хоби употреба стават точно моя комплект битове които поръчах няма в момента гледах но разтърси се по принцип ебей.
Моите битове пристигнаха с спукано стакалце на капака и единия беше без шайба за лагерчето но спрямо битовете които дойдоха с фрезата ми на Скил са много по добри :-) с тия китайските(защото вече всичко едва ли не правят там) муцуната на фрезата( там където е цангата ) не загрява или загрява по слабо, недостатък е че малко по трябва да си нежен срезерите да сваляш материала на няколко паса защото аз вече успях да счупя единия си прав фрезер :-).

Иначе ако поръчваш от този хубостник на мен доставките ми идват в пощата за около 5-7 дни и горе долу евтино взема за доставка ама малко кофти опакова стоката :-)

Успех, ако си харесаш повече неща плати ги едновременно за да ти направи отстъпка от цената :-)
Христо - напреднал
Някой виждал ли е някъде заоблящи фрезери с голям радиус (над 20 мм), за 8 мм опашка ???
На Бош фрезерите са до 15мм радиус. Ходих до Каме тая сутрин, там имат големи радиуси, но за 120 мм опашка ???? :shock: Най- големия от тия с 8мм опашка е също 15мм. По- големите радиуси са за 12мм диаметър на опашката...
Оттам и въпроса - може ли някак си да се нагоди фрезер със 12мм опашка за оберфрезите на Бош ? :? Някакъв преходник, или нещо друго ??? :?

-------
Edit - Оправих сбърканите диаметри. Съжалявам за грешката !
Последна промяна от Христо на пет мар 07, 2008 12:41 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "фрезер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: