Всичко за дърводелството
manito - напреднал
Хау на всички :partyman:

...на вилата има едни стари мебели, които ми се иска малко да поосвежа. Проблема е там, че къщата е така да се каже на скат и практически, една част от първия етаж е в земята. Независимо от изолацията има много влага и ако използувам естествен фурнир, до 1 година всичко ще е в изходна позиция. И се чудя, от къде може да се намери изкуствен фурнир? - нещо, което да не се влияе толко от влажността и същевременно да има приятен за окото вид, все пак е вила, всичко е в дърво... да се запази уюта...

Благодаря, поздрави...
invizitor - специалист
най-простия начин е фолиране с мебелно фолио с някаква дървесна шарка.а това което търсиш хем да изглежда като фурнир,хем да не се надува ще трябва да е някакъв пластмасов фурнир,ама не съм виждал такъв :-D

иначе по-сложния вариант е фурниране със нов фурнир и запечатване със лак отвсякъде и няма да мръдне със сигурност повече от една година
manito - напреднал
Някой да е работил с фирма Соларис-М?

На сайта е даден адрес във Враждебна, който днес посетих, но единствения портал който намерих беше заключен. Пък и не ми изглеждаше като магазин?! Да не би да е някаква складова или производствена база, въобще мога ли да си закупя фурнир от там?
maroka - специалист
manito написа:
Някой да е работил с фирма Соларис-М?

На сайта е даден адрес във Враждебна, който днес посетих, но единствения портал който намерих беше заключен. Пък и не ми изглеждаше като магазин?! Да не би да е някаква складова или производствена база, въобще мога ли да си закупя фурнир от там?
Най-вероятно си отишъл в склада :) Можеш да си вземеш всичко оттам.
manito - напреднал
А магазин да имат някъде? Този склад е много неудобен за посещение през работно време... поне за мен де...

Или ако не те, някой друг, от които мога да си закупя фурнир?

поздрави...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не че баш да те откажа, нооо наясно ли си след закупуването, какво ще го правиш тоя фурнир? Защото на мен ми се чини, че цялата работа яко ще избяга от бързо евтино освежаване.
Бързо и евтино е с боица. И не би станало лошо. Самата мебел произведена от някакви (евтини) плоскости... По принцип "хубаво" и трайно и подлежащо на промяна е "от дърво".
maroka - специалист
manito написа:
А магазин да имат някъде? Този склад е много неудобен за посещение през работно време... поне за мен де...

Или ако не те, някой друг, от които мога да си закупя фурнир?

поздрави...
Фурнир можеш да си купиш от много места, но наистина нито е евтин, нито е лесен за обработка. А за стар шкаф за вила си е направо разсипия :?

Варианта с фолиото е по-рентабилен :)
manito - напреднал
Благодаря Ви за мнението, но то не дава отговор на въпроса ми...
bogomilZ - специалист
invizitor ти отговори - мебелно самозалепно фолио
http://www.domko.com/products.php?lang=bg
погледни тук дали ти върши работа това
silllveto - Майсторица
...на вилата има едни стари мебели, които ми се иска малко да поосвежа. Проблема е там, че къщата е така да се каже на скат и практически, една част от първия етаж е в земята. Независимо от изолацията има много влага и ако използувам естествен фурнир, до 1 година всичко ще е в изходна позиция
А тези стари мебели от дърво ли са? Аз много не разбирам, но си мисля, че ако отговорът е "да", какво ли ще стане, ако запечаташ влажното дърво и го сложиш пак на влага :?
Ако искаш пусни снимка да се види в какво състояние са мебелите, къде ще ги поставиш и ще получиш по практични идеи.

Тема "Фурнир... изкуствен?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: