Всичко за дърводелството
lo80 - помощник
Привет,

Интересува ме, какво мислите за качеството на Кроношпан ПДЧ.
Има един орех лион на Кроношпан, който много ми харесва, но от всички мнения, които прочетох разбирам, че bucina и egger са за предпочитане.
Въпроса ми е, робуваме ли на марки или кроношпан наистина е некачествен?

Благодаря,
Лора
Последна промяна от lo80 на пон окт 05, 2009 11:18 am, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Аз лично гледам да избягвам тяхното ПДЧ, веднъж рязах венгето им (не веднъж де) а по средата кухо та дрънка и с голи ръце го разцепих, като бате Рамбо. Повечето плочи са им рехави и като режеш става на дупки и няма къде да се залепи канта. Орех лиона е от година на пазара и според мен е с по-добро качество (бяха ми казали, че пуснали нова поточна линия и на нея качеството било по-добро). Има друг цвят, малко по-тъмен на Kaindl с име орех Сицилия. Инак Egger е добро, Shelman, Wodego + Kaindl също. Габровница са по-плътни от кроношпана, но почти винаги са криви. Внася se още на Бучина, Акритас, Интершпан и доста турски на Орма и Старууд (напоследък доста работя с ПДЧ-то на Орма, има интересни цветове и е по-добро от кроношпана). На живо приликата е доста по-голяма.

Изображение

Изображение
lo80 - помощник
Благодаря ти за изчерпателния отговор, мисля да рискувам с орех лион, пък ако има проблеми ще напиша.
laki1968 - специалист
а такаа,като вече си решил, не схванах що питаш... :-D
sasooooooooo - "специалист"
За моята спалня взех на Крошпан на 85лв. листа. Ходих при един дърводелец за допълнителни срезове и той ми каза, че материала бил хубав - вносен. Казах му, че е български, а той не повярва.
rum_sz - специалист
Голям боклук цепят се на две :x
lo80 - помощник
А такаааaa, laki1968, вместо да чупиш пръсти по клавиатурата и да се хилиш на мой гръб, дай някаква алтернатива :)
Когато пуснах темата, не бях взела още решение, но след поредното обикаляне вчера из складовете за плоскости, реших да рискувам с Кроношпана, тъй като не харесах нищо друго. Последния месец се насилвах да си харесам нещо от гамата на Еггер, Бучина, Удего, обиколих доста складове... но за жалост не открих "моя" дървесен фладер. Търся фладер, който да не е твърде светъл, нито твърде тъмен и да е с изразена дървесна шарка, т.е. Орех Лиона на Кроношпан ми отговаря напълно на капризите :) но за мое нещастие го прадлагат само от Кроношпан.
Гледах един Орех Лион в склада на Хосе, май на Бучина беше, но беше доста тъмен и сивкав, нищо общо.
Колебаех се за мераното на Еггер - 3128 или 3129. Хареса ми дървесната шарка, но пък и двете са доста по-тъмни, от това което търся. Мераното на Бучина също не е лошо, доста наподобява оранжевото зебрано, но и то не ми легна на сърцето. Ормата още не съм ги прегледала. Видях, че ги има в някакъв склад Роси на Гара Искър. Ще се разходя и до там. Мернах няколко нещица от сайта им, които си заслужава да се погледнат на живо, като светлия абаноз, дивия орех или златната череша. Но едно е на снимка, друго е на живо.
Дано там ми излезе късмета :-D
maroka - специалист
Лора, няма да е зле да кажеш какво точно ще правиш с тези плоскости :)

Като цяло Шпан-а не е върха на сладоледа, но не е и чак толкова калпав. Или казано другояче: не е толкова здрав, но е достатъчно здрав :)
lo80 - помощник
За кухнята ги търся, но понеже помощението е 3 в 1 - кухня, трапезария, хол, от това, от което направим кухнята, ще правим и всички останали мебели в дневната.
И едно малко пояснение - няма аз да ги правя, а баш-майстора, аз само му усложнявам работата :-D
laki1968 - специалист
еее,не се сърди де,само леко се пошегувах :wink:

Тема "Кроношпан качество, какво мислите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: