• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте,

Търся майстор, който да може да уплътни/поправи/ стара, изметната двойна дървена дограма. Ще съм много благодарен ако някой се отзове или даде някакви координати.

Божидар
Трудно ще ти е да намериш такъв човек които да ти свърши качествено работата. От личен опит ти казам, че ще ти излезне по-евтино да ти направят нова.
под наем съм. това не е опция... не може да няма майстор ?
V koi grad si? Moje da te naso4a kum nqkogo ili ako sum nablizo da vidq az kakvo moje da se napravi
velsi - Почетен майстор
Намираш си едно ренде и си решаваш САМ проблема. Ние не предлагаме майстори. Все пак тука е форум "Направи си сам". Иначе си прав, че сигурно има майстор. Но хем е трудно да го намериш, хем да го навиеш за подобна услуга.
commandore - напреднал
ако неможеш да намериш някой,сложи дунапренови ленти,те са самозалепващи,може за известно време да решиш проблема
maria_d - помощник
От къде се купуват тези дунапренови ленти?
Palawnik - специалист
balien написа:
под наем съм. това не е опция... не може да няма майстор ?
Може и още как може. Ако е добър майстор и може свърши работа, ще загуби толкова време колкото да направи нова и няма да се навие да си "губи времето с теб". Хазяина няма да ти приспадне от наема този ремонт.
Преди години си решавах проблема с хартиено тиксо широко 5 см там където няма да се отваря. Вратите които се отварят с уплътнители.

Пробвал съм с всякакви уплътнители. Проблема е че след година или две се отлепят и пак трябва да се слагат нови.
Уплътнителите и хартиеното тиксо се купуват от железариите.
gorgidanchev - специалист
Ако само не уплатнява ласно.Вземаш тиксо и залепяш по фалца.После със силикон по касата.Зтваряш и след като стегне е готово.
Внимавай силикона да не е от скъпите...Разяжда тиксото и хазяина ти не може да я отвори после.Силикона да е за стъкла.Имах познат дето ми дойде на главата с половината каса и мале мале.Иначе ако го направиш добре гарантирам ефекта.Вече шест години държи.На места се закъса но не е проблем.
Пак силикон и готово...Това е то апартамент.
Стефан - майстор
Аз бих предложил нещо подобно, но вместо тиксо, се закрепват ленти от полиетилен. След втвърдяването на силикона, излишния полиетилен и силикон се изрязват внимателно. Лично за мен, по-добър и евтин начин за решаване на проблема просто няма. Става и за прозорци, и за врати.
  • 1
  • 2

Тема "Уплътнение на стара двойна дървена дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: