• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
null - специалист
Понеже съм от помощниците на Дядо Мраз и правя играчки в момента (само за послушните:)).
Та имам много дребни детайли, които трябва да се залепят. Не става да използвам C200 и подобни защото няма как да ги хвана със стягите и да ги оставя да съхнат 6 часа... Търся някакво "моментно" лепило подходящо за дърво и с малко по-голяма опаковка от "Капчица".
До няколко минути съм склонен да го "стискам" за да залепне, но повече не става. Имам поръчки... дъщерята си е поръчала "ферма с обор, конюшня, кокошарник, кучешка колибка и кочина".
Работата е "дебела" и трябва да се бърза...
Освен това имам поръчки и за трактор и камион за превоз на добътъка...
EDI - майстор
Ползвай нашия КАНОКОЛИТ, само гледай да не оливаш по повърхностите, защото няма лакиране и боядисване после върху лепилото.
bogomilZ - специалист
на HENKEL има лепило MOMENT
практикер или бриколаж
тещо от този вид
http://www.plesio.bg/techni-c-69978559/ ... 80419.html
griffin - майстор
Колега, момента е от сорта на хелметекса доколкотот знам.

Ако ще лепиш с каноконлит детайлите които ще слепваш повърхностите върху които не трябва да се омаца с лепило може да ги мацнеш WAX-нямам идея това на бг с какъв материял ще е или по скоро не ми се търси в гоогле :-), но освен бг каноконлита който е в по големи разфасовки едни по тумбести бутилчици от обикновенния каноконлит тука не сам виждал по големи разфасовки.

Погледни на вън ако можеш примерноhttp://www.grainger.com/Grainger/items/ ... ts-_-2KKF2
inspo - майстор
Аз ползвам мастер и съм доволен ,цената му е почти двойно по ниска от на хенкел а качеството е същото ,според мен .
Преди него си бях взел на хенкел момент супер фикс , но се оказа ,че това с момента не е точно така .Не е моментно, както каноколита и подобни . А просто има добра начална якост при залепване . Иначе съхне по бавно . Ето и инфо :

Употреба:
MasterCol™ Liquid Nails е много здраво монтажно лепило-уплътнител, с голяма еластичност. За монтаж на декоративни профили и панели, дървена облицовка, врати и прозорци, подпрозоречни дъски, гипсови и пластмасови изделия. Подходящо за стиропор. Отлично залепване на стъкло, пластмаси и метали към традиционните строителни материали, не изисква грунд.

Предимства:
Замества дюбели, винтове и пирони
Може да се боядисва
Не съдържа разтворители
Преди втвърдяване лесно се почиства с вода
Отлична адхезия към повечето повърхности
Съвместимо с пеноматериали и фибростъкло
Бързо развитие на адхезията
Устойчиво на плесени

Прикачен файл

SS852705 [].JPG
SS852705 [].JPG (108.63 KиБ) Видяна 9881 пъти
null - специалист
Е - аз няма да лепя ламперии, а само стотина двеста керемидки, направени от летвички и с рамер сантиметър на два :)
Просто няма как да ги стискам по-дълго. Където позволява, ще се ползват и пирончета. Даже и дибли от бамбукови клечки за шишчета ще има.
За сега само "проектирам".
Ще го пробвам тоя Момент на Хенкел ...
Мерси
crez - майстор
Има бързо стягащи лепила на основата на Ц-200(водоразтворими) май бяха на Хенкел. Опаковки от 200 гр. Снимай и покажи какво си направил накрая.
todor_tsanov - специалист
Двукомпонентно лепило може да ти помогне лепи за секунда
http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.15
inspo - майстор
Това долу да ти прилича на ламперия ? Лепил съм го само с мастеркола,струваше ми 4 лв и 20ст.
А иначе ,ти си решаваш .

Прикачен файл

SS852707 [].JPG
SS852707 [].JPG (141.02 KиБ) Видяна 9825 пъти
null - специалист
Ще го имам впредвид тоя мастеркол.
Утре съм "освободен от занятия". Жената ще води децата на рожден ден и почти целия ден ми е свободен. Ще видим какви ще ги сътворя.
В понеделник евентуално ще пусна снимки.
Благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "лепило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: