• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Привет,
Искам да завъртя една врата да се отваря навън, сега се отваря навътре. Вратата е обикновена талашитена.

Дали има някакъв начин, без да къртя касата?

Мерси
shadowman - майстор
Аз не вярвам да е талашитена, виж фазерна може.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ами да.
Застани дрещу вратата и гледай.
1. Пантите да преместиш от другата страна.
2. На бравата женското (дупка и пластина) - от другата страна.
Не е чак болка, но зависи каква е касата. Ако е "обикновена талашитена", сиреч модерна фазерна.... няма да стане.
То ако е такава и да извадиш касата най-много да я хвърлиш.
bogomilZ - специалист
може - само направи фалцвани первази според вратата - по важно е дали искаш да смениш мястото на пантите (посоката на отваряне лява или дясна )
masterval - майстор
Може и да е шпервана, ама това е без значение.
Най-лесно е, повтарям го, най-лесно е да се демонтира с все касата и да се обърне. Иначе то са панти, то са насрещници, то са дупки от панти, то са дупки от насрещници.
Ако е стар монтаж се търсят пироните и се режат в процепа между касата и вратата с ножовка. При челно вадене се наранява прекалено много.
Ако е нов монтаж - демек е с пяна, няма да го броим за монтаж.
Обърни си цялата врата, това е моето мнение.
bogomilZ - специалист
masterval написа:
Може и да е шпервана, ама това е без значение.
Най-лесно е, повтарям го, най-лесно е да се демонтира с все касата и да се обърне. Иначе то са панти, то са насрещници, то са дупки от панти, то са дупки от насрещници.
Ако е стар монтаж се търсят пироните и се режат в процепа между касата и вратата с ножовка. При челно вадене се наранява прекалено много.
Ако е нов монтаж - демек е с пяна, няма да го броим за монтаж.
Обърни си цялата врата, това е моето мнение.
ако е "лява" врата или "дясна" дори и да извади касата тя пак си е съответната - нищо не печелиш от това че вадиш касата
masterval - майстор
Не видях да иска да променя отварянето питащият колега. Само посоката на отваряне.
Ако си представиш входна врата, дясна, отваря се навътре, а коридорът на жилището естествено по дължина е надясно като влезеш? Та обърни вратата да се отваря навън и прецени, по-удобно ли ще ти е да я направиш "лява"? Ако не ми е ясен въпроса, мога да направя и чертежче.
bogomilZ - специалист
antipop1 написа:
Привет,
Искам да завъртя една врата да се отваря навън, сега се отваря навътре. Вратата е обикновена талашитена.

Дали има някакъв начин, без да къртя касата?

Мерси
antipop1 - може ли да качиш снимка на сегашната ситуация?
Мерси за помощта, снимка ще опитам довечера да кача. Врата е нов монтаж, с пяна, фазерна е (моя грешка) Сега се отваря навътре, надясно, (бравата е отлявно) и искам да се отваря навън, наляво (бравата да е отдясно). Един вид да се завърти по хоризонтала на 180 градуса. Ако може да се завърти лесно касата според мен ще е най-добре, така ще мина без никакво дупчене. Не съм вадил каси досега и ме притеснява дали направо няма да се разпадне :)
laki1968 - специалист
не пипай касата -нема да стане,само пантите местиш и викни некой да ти помага -2 глави мислят по добре от 1(ама не винаги)
  • 1
  • 2

Тема "Преправяне на врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: