• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
cakev79 - специалист
Здравеите майстори.В момент на криза на никои парите не му стигат/не че преди стигаха/,та реших да се захвана с проектиране и сглобка на мебели от ПДЧ.Може ли някои да ми помогне със програма на която като задам габаритните размери да излизат размерите на отделните детайли.Естественно да не е платена,че ще остане само потенето накрая.
shadowman - майстор
Мислиш ли, че с каквато и програма ще се научиш, да правиш разкрой, сглобяване на шкафовете и монтажа им (независимо дали е кухня или нещо друго? Работя това от 1995 година и още правя грешки и вероятно ще ги правя докато се занимавам с това.
tysonlkr - специалист
cakev79 написа:
Може ли някои да ми помогне със програма на която като задам габаритните размери да излизат размерите на отделните детайли.Естественно да не е платена,че ще остане само потенето накрая.
Не е ли по добре програма която да ти чете мислите и само като си помислиш за някаква мебел направо да ти изкарва разкроя и начина на сглобяване :shock: Този вариант е много по добър според мен :)
Хората които се занимават с това гладни ли да ходят :?
Все още технологиите не са стигнали това ниво :wink:
cakev79 - специалист
Аз исках помощ,и то ако имате желание,а не размишленията ви.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:06 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Такава програма естествено няма. Но предполагам, че човека просто иска програма, с която да си проектира мебели и да получи спецификация на детайлите. Много ясно, че автоматично няма как да стане, иска си малко труд. Най-вероятно не е обяснил. Аз съм пробвал PRO100, Woody 2.0, Базис_Мебель60, но нещо не ми допаднаха.
todor_tsanov - специалист
това дали ще ти помогне
sinbor - специалист
Приятелю, програмите за проектиране на мебели обикновено използват графичните възможности на Auto CAD ,разгледай това http://furniture-interior.org/ сигурно ще ти хареса, след като казваш , че сега започваш тази тейност. В момента мисля , че имат промоция...
Cyberloner - специалист
http://www.f-utils.org я прегледай тук, дали не етова, което търсиш (ама не е безплатно хич за жалост)
иначе проектиране може да правиш с коя да е CAD програм, като за начинаещи горещо препоръвам Solidworks(макар тя да е за машинарии предимно) научават се основните неща за няма и седмица.
  • 1
  • 2

Тема "Програма за лесно оразмеряване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: