Всичко за дърводелството
zmeios - специалист
Първо, съжалявам че в този раздел, но не можах да намеря нищо подходящо на друго място.

Имам един свободновисящ компонент от холна секция - шкаф - който се затваря с две стъклени вратички. Едната е счупена (дълга история)

Трябва ми стъклар, който да ми резне две горе-долу квадратни парчета стъкло. ОБАЧЕ: стъклото е прахово матирано от едната страна, в един такъв зеленикав цвят, и държа новите вратички да са доста подобни по цвят/текстура на старите (не търся точно същите, затова и искам да ми изрежат двете, а не само счупената)

Някой да знае къде може да се направи тази услуга срещу умерено (разбирай: нормално стъкларско) възнаграждение в София? Също - искам да си спестя обикалянето по магазини за обков за едни стоманени пластинки 2x1 които са залепени на стъклата (там се притискат държачите) -- има ли начин това да стане при стъкларя, или съм обречен отделно да ходя до XXXмаркет, за да купя 2 бройки обикновен обков?

Питам в дърводелския форум, щото няколко пъти през живота си съм виждал подобно праховоматирано стъкло, и винаги беше на холна мебел. А зная че мебелистите тук сигурно контактуват и със стъклари.
zmeios - специалист
Ъп :(

Никой ли няма никакви предложения? Знам че е нещо дребно, ама се оказва... дефицитна услуга, едва ли не.
ArturDent - Почти Безобиден
Колега, решението ми не е точно това каквото търсиш, но...
можеш да постигнеш същия ефект с рекламно фолио. Нещо като мебелното фолио, но прозрачно.
Купуваш си обикновенно стъкло и залепяш от вътрешната страна такова фолио. Труден ще ти е избора, прекалено голям избор.
Ето ти една фирма, която има офис в София http://geko.bg/index.php
piron45 - майстор
Колега, според мен е по трудно да намериш стъкло с определеното оцветяване. Останалото се прави на песакоструйка. Може да ти го матират до положение което ти искаш. В нашия завод на песакоструйка матираме и стъкла и разни пластични материали за производството на диодни лампи. В София все ще има някъде песакоструйка, обикновено я използват за почисване на метални детайли преди боядисване и подобни.

Тема "Прахово матирано стъкло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: