Всичко за дърводелството
Търся готов шаблон за пробиване на отвори за дибли. Ще приема с благодарност всякакви съвети - магазини, където могат да бъдат купени, идеи за домашна направа. "По света" хората продават, и то много добри, но са от порядъка на 45 EUR. мерси!... У нас могат да се заявят от WOLFCRAFT, но също са много скъпи.
Някой да знае нещо по-скромно?
masteradmin - майстор
нещо неразбрах ? как шаблон за пробиване отвори за дибли ? даи повече инфо
Osiris - специалист
За това май става въпрос :?

Прикачен файл

179P2.jpg
179P2.jpg (84.88 KиБ) Видяна 7357 пъти
Gogo55 - специалист
има и много по лесен вариант от купешките плочки и приспособления.обикновенни 8мм болтове/4-5бр./ се носят на стругар които да престърже главите им във вид на плосък конус с височина 2мм.правят се отворите за диблите в едната страна,мушкат се болтовете в тях,като конуса остава да стърчи 2мм.навън от плоскоста, и другата част се притиска-острия конус от главите на болтовете отбелязва точно къде да бъдат центровете на другите отвори :)
null - специалист
Gogo55 написа:
има и много по лесен вариант от купешките плочки и приспособления.обикновенни 8мм болтове/4-5бр./ се носят на стругар които да престърже главите им във вид на плосък конус с височина 2мм.правят се отворите за диблите в едната страна,мушкат се болтовете в тях,като конуса остава да стърчи 2мм.навън от плоскоста, и другата част се притиска-острия конус от главите на болтовете отбелязва точно къде да бъдат центровете на другите отвори :)
това го провадават в бриколаж има различни размери за различните дибли. удобно е, но понякога не съвсем точно (ако търсиш точност до части от милиметъра.
А другия вид шаблони е малко по-точен. Видях такъв в Практикер.
Вместо да се преработват болтове М8 може да се напавят следните центри:
Изображение
null - специалист
вачо написа:
Вместо да се преработват болтове М8 може да се напавят следните центри:
Изображение
ей за тва говорех. в бриколаж го продават в комплект с няколко дибли и свредло за съответния размер.
kojota - напреднал
Имам един много прост шаблон за дибли и минификсове - един бивш колега ми го направи - изработен е от МДФ - като се прибера ще го потърся и ще го снимам !
leonardo_vd - модератор
kojota написа:
Имам един много прост шаблон за дибли и минификсове - един бивш колега ми го направи - изработен е от МДФ - като се прибера ще го потърся и ще го снимам !
Голямо търсене е паднало май?

Тема "Шаблон дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: