Всичко за дърводелството
kireto1 - специалист
Здравейте на всички
Искам да попитам ,дали може да стане ,две подматрачни рамки ( 80X200 ) да ги свържа на
няколко места с каруцарски болтове и да сложа повдигащ механизъм с амортисьори???
Предварително благодаря

Прикачен файл

PIC_0185.JPG
PIC_0185.JPG (95.97 KиБ) Видяна 8682 пъти
shadowman - майстор
Атлаз, габровница. Може и да стане ама по средата трябва да имаш парче ПДЧ по дължина за да крепи подматрачната рамка. Като е в свалено положение мисля няма да има проблем а само когато вдигаш и сваляш леглото по средата може да поддава.
kireto1 - специалист
5 см. ПДЧ ще стигне ли, или 10 см. трябва да сложа, или какво по здраво да сложа че да не се огънат подматрачните рамки???
rosso m - специалист
И 2.5 можеш да сложиш стига да опира на пода
shadowman - майстор
Според мен толкова дебело, че да стъпят двете рамки, черпи идея от снимката (сори за качеството ама милифона е пълен с прах).

Прикачен файл

DSC00223.jpg
DSC00223.jpg (75.48 KиБ) Видяна 8627 пъти
rosso m - специалист
Да прав си.Върху 2.5 ще стъпят и двете
kireto1 - специалист
При мен проблема не е къде ще легнат подматрачните рамки.На снимката неможе
да се разбере ,но има две напречни чамови дъски ( на снимката се вижда само едната )
и под тях има два крака по дължината на спалнята.Мен ме интересува дали като се повдигне
матрака с подматрачните рамки няма да увисне в средата от тежеста на матрака, защото той бая тежи

Моята спалня към този момент не е закрита от долу, аз сега тепърва ще поръчам плоскости и ще я обикалям цялата
rosso m - специалист
Има вероятност да се огънат трябва да пробаш сложи повечко болтове ако се огънат най-доре е да се подсилят с букови летви по ширините през цяло
kireto1 - специалист
А такъв механизъм за закрепване на долната чамова дъска към спалнята дали продават???

Прикачен файл

12222.jpg
12222.jpg (58.39 KиБ) Видяна 8559 пъти
rosso m - специалист
Не съм виждал такъв.Според мен някоя по сериозна ъглова планка също ще свърши работа

Тема "Повдигащ механизъм за спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: