Всичко за дърводелството
tools - помощник
След дългогодишно надлъгване с най-различни дистрибутори,представители и какви ли още не ненаситници,мисля че това,което ще предпожа ще бъде интересно на колегите във форума.

Става дума за това да сравняваме помежду си цените на различни материали и инструменти оттам откъдето пазаруваме и по този начин да спестим средства,нерви и време на себе си и на клиентите.

Ще започна с това,което мен ме тревожи-гумените уплътнения за дървения стъклопакет. Аз ги купувам на 80 ст.до 1.2 лв. метъра според профила . Може някой да каже "какво толкова-левче",но когато става въпрос за 200 метра месечно нещата стават различни.
Лака който пазарувам е акрилатен и е с UV защита на"Милеси" е 12 лв.литъра.

Мисля , повечето колеги могат да добавят доста неща и темата да стане полезна за всички /без търговците/.
anidb1973 - напреднал
ЗАЩО НЕ ОПИТАШ С БОРЧЕ ЗА АЛ. ДОГРАМА
Тани - модератор
По принцип и търговците са прави! Трябва да се разграничава покупка на дребно и едро и случаен от редовен клиент. Всичко е въпрос на договаряне. Аз си купих неръждаема тръба за сл. инсталация цяло топче 50м , въпреки че ще ми трябва по-малко, но категорично ми отказаха да ми направят пълната отстъпка , ако взема по-малко. И аз не им се сърдя! Пробвай да поискаш намаление на цената и ще се учудиш колко може да спечелиш от инвестицията на 10 минути приказки! Е не винаги де , но е изпитан вариант и върши работа! А това , че някъде е по-евтино , не означава че автоматично е по-изгодно за ТЕБЕ . Има редица фактори като време , транспорт, разстояние , количества , месечни обороти , които няма да са изгодни за тебе, въпреки по-ниската цена някъде! А иначе си прав за НЯКОИ търговци , но повечето не са такива.

За протокола АЗ НЕ СЪМ ТЪРГОВЕЦ! Но преди доста време съм бил и знам че не всичко е така , както му изглежда на клиента!

Тема "Сравняване на цени. /Аман от алчни търговци/." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: