• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
shotik - майстор
Досега не съм имал да работя с ръчен лентов шлайф,но ми се налага да зачиствам от боя врати и касите им и си мисля да купя един,виждах по 80-90 лв бройката.
Дали е подходящ за тази работа и също и за почистване на един квадратен метър паркет,който ще се вижда след ремонта?
Да допълня ,че и една кухненска стара разтегателна маса ще се опитвам да зачистя и лакирам .
jameson_2001 - специалист
За плоски повърхности е по-удачно -вибрационен такъв.
Лентовият е по-скоро за кантове.
Иначе,аз си купих лентов на DWT,за сега нямам оплаквания(ползвам го за малки ремонти)
biser80 - специалист
Според мен по-добре пробвай с пистолет са горещ въздух или паста за сваляне на боя .Аз съм пробвал със всякакви шлайфове и нищо не става.
arihtev - специалист
и аз съм за пистолета с горещ бъздух лично съм практикувал сваляне на боя и имам и лентов и есцентрик шлаиф,след като смъкнех боята минавах леко с есцентрик шлаифа и е готово и след това с безир за основа това е ако няма основа боята се лющи след време успех
toni_g79 - специалист
За боята пистолет с горещ въздух,за паркета лентов шлайф-като се внимава да не се вкопае,за масата или на ръка или виброшлайф.След което си има грундове за дърво преди боята,с безира си е риск :)
EDI - майстор
В къщи правих 5 врати.Първо минах с пистолета за горещ въздух и шпатулата, после с виброшлайфа - първо шкурка 40 или 60, в зависимост от състоянието след сваляне на боята, после 100.След това по желание - лак, боя и т.н.
biser80 - специалист
Точно така се прави :wink:
И се внимава да не се прегаря дървото.
housedoktor - майстор
Отдавна се каня да направя един тест за най ефективно сваляне на стара боя.Ще включва 3 те основни начина термичен,химичен и механичен (като отделно се разглеждат шкурене на ръка,виброшлайф,ексцентрикшлайф,лентов шлайф и ъглошлайф с велкро приставка за щкурене.) Както и комбинации между тях Аз вече съм споменавал кой метод ми е най бърз .Само да ми поостане време и ще започна работата по теста
kiri - напреднал
biser80 написа:
Според мен по-добре пробвай с пистолет са горещ въздух или паста за сваляне на боя .Аз съм пробвал със всякакви шлайфове и нищо не става.
А най-добре е да се комбинират.Първо пастата и след 2-3 часа с пистолета.
Като набъбне боята и почвай.
Това е боядисвано преди повече от 20г.
За два дена свалих боята - над 12кв.м. - до дъска.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RY21BoN8z_s[/youtube]

С този препарат го намазах предварително
Изображение

След това вече игра шкурката с тези машинки.
Изображение
shotik - майстор
Днес прочетох и други материали за лентов шлайф и си мисля ,че както с ръчно ренде ,така и с шлайфа ще забива и затова ,ако се направи нещо като стойка в която да пропада надолу но с ограничаване и застопоряване /примерно 1 мм отнемане от материала с шкурката,както е при абрихт с повдигащ се плот/,така и тук ще отнема до тогава ,докато стойката ограничи действието на лентата.
Ще го мисля ,че иначе големо жулене ме чака ,четири врати и каси,врати на гардеробче,маса,малкото място виждащ се паркет,а по-натам може и други неща.
  • 1
  • 2

Тема "питане за лентов шлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: