Всичко за дърводелството
zillius - специалист
Колеги,искам да попитам какъв материал бихте ми препоръчали за шкафче,което ще се ползва в баня и най-вероятно ще се мокри от душа малко.Като изключим ПВЦ ,кое би било подходящо.Аз си мислех за лакиран МДФ ,след което вътрешните ръбове да ги мина със санитарен силикон за херметизация,но не знам дали ще държи достатъчно.Ще се радвам ,ако споделите опит и ме посъветвате.
П.П. Как да направя точно дупките за дръжките на шкафа,има ли някакъв шаблон за това?
bisermonov - специалист
Много от фирмите производители на кухни използват зелен MDF за във баня разкрояваш си шкафчето и го пръскаш със грунд поне две ръце и наблягаш на кантовете и след това със боя. Аз лично съм започнал да си правя шкафче за във банята и съм решил така пръскам със шлайф грунд две ръце бял и след това бял лак всичко на полиуретанова основа.
pavkatay - майстор
ако ще го пръска 'малко' душа всичко ще даде фира рано или късно. но и ние не сме вечни. това със силикона по ръбовете не е добър вариант според мен(вземам предвид няколко мои опита в различни сфери по приблизително същия начин да спра проникването на влага). но тук сигурно има производители на мебел за баня -нека споделят. няма да им изядем хляба :-D . а за пвц -мебели за баня имаш ли някакви наблюдения. има магазин в плевен в, който продават подобни, но така и не намерих време да вляза да видя какво представляват. представям си някаква соц. измишльотина и затова може би съм предубеден.
zillius - специалист
ПВЦ мебели има доста и като избор и като цени,но на мене нещо не ми се нравят и затова се обърнах към МДФ.Насочих се към лакирания МДФ,защото се правят дъски за тоалетни чинии от лакиран МДФ.Аз съм с такава дъска и досега не е мръднала 1 год.
niki_sap - специалист
Не знам какви ПВЦ медели си гледал, но ако ти снимам шкафа вкъщи ще те черпя ако разбереш дали е МДФ или ПВЦ. Искам да кажа, че не става дума за легени за по 5 лева, а за меебели с релеф и цена същата или по-висока от тази на МДФ мебелите. И има защо да е такава.
bisplus - специалист
niki_sap написа:
Не знам какви ПВЦ медели си гледал, но ако ти снимам шкафа вкъщи ще те черпя ако разбереш дали е МДФ или ПВЦ. Искам да кажа, че не става дума за легени за по 5 лева, а за меебели с релеф и цена същата или по-висока от тази на МДФ мебелите. И има защо да е такава.
Я дай да видим :)
zillius - специалист
Именно за цената става въпрос.Тя ми се струва прекалено надута за такъв продукт и затова искам аз да си направя шкафа.Хем ще ми е по-евтино ,хем ще си направя дизайна както искам.От ПВЦ не мога да сглобя шкафа и затова попитах дали от лакиран МДФ ще стане.Явно няма обаче запознати хора с тая работа! :?
bisermonov - специалист
Нали ти писах зелен MDF ползват за бани
bisplus - специалист
zillius написа:
Именно за цената става въпрос.Тя ми се струва прекалено надута за такъв продукт и затова искам аз да си направя шкафа.Хем ще ми е по-евтино ,хем ще си направя дизайна както искам.От ПВЦ не мога да сглобя шкафа и затова попитах дали от лакиран МДФ ще стане.Явно няма обаче запознати хора с тая работа! :?
ПВЦ-то се зглобява по същия начин като МДФ-а....лепило се прави като се разтворят пвц стружки с коресилин. Този вид мебели са скъпи защото преминават през много фази на работа...първо материала е скъп, второ разкрой и зглобяване, трето боядисване ,прекупвачи и т.н. Ако си купуваш материалите ...мдф(примерно), грунд, боя, огледало, осв.тела, обков ти гарантирам, че ще стъпиш на 250лв. Хубавото е, че ще имаш плоскост за още един шкаф :-D

Тема "Мебели за баня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: