• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Bradley - специалист
преди време ви занимах с viewtopic.php?f=35&t=55058 едно легълце

дойде му време и на диванчето

за днес 4 часа работа - толкова

Изображение

има доста снимки - ще кача скоро
nikolov333 - майстор
Записвам се, че и аз планирам..
radius - майстор
Като разгледах спалнята и сега дивана, мога да кажа, че коефициента ти (куб.м. дървесина)/(брой ползватели) е ненадминат :lol: Интересни идеи, чупиш талашитените стереотипи със замах.
lov - майстор
Преди доста години имаше една фирма която започна тука в града да прави мека мебел.Въздържам се да казвам коя. Но в началото дървената конструкция беше нещо подобно на това. И дамаските бяха хубави но и цените също.Работеше се само за износ. Е в момента след като им умря бизнеса вече си карат само с фазер и ПДЧ в краен случай тополла шперплат. :-D Даже не знам вече дали съществуват но последно като ходиш работниците бяха сигурно 1/4 от това което бяха преди. Лакомията за лесна печалба им изяде бизнеса.
На скоро претапицирвах един стар диван и много ме е яд че не го снимах както е оголен. Ми то всичко направено от хубави материали и със сигурност ще изкара още толкова години за разлика от тези еднодневки дето ме е страх да седна на тях. А и ако някой се е вглеждал на много такива мебели се пише каква е максималното натоварване. Ми то май вече го подкараха като за детска мебел.
Та Брадли добре го е подкара. Какво ще спести материали за 20 -30 лева. В края на краищата колко по скъпо му е струвало една гредичка дето е вложил в подръчниците. Даже го моля да направи една калкулация на цените.
PCL82 - майстор
Требе да е здраво-коньеве да моат да съ онождат. Оти кат съ счупи...
Bradley - специалист
lov написа:
Даже го моля да направи една калкулация на цените.
12х12 - на по метър 20 бр. (Останаха и за друг проект)
8х10 на по 2 метра 10 бр.
С рендосване и разкрой + доставка = 250 лъва

Крепежи още 50-на

Дотук 300 лъва

Жената не дава да правя аз тапицерията - намерила си е тапицерията - цените ще споделя ...
Bradley - специалист
не са особено поредени снимките ама - здраве да е:

"иснтрумените" които съм ползвал са:

рулетка, ъгъл, молив, нивелир, трион бако, раздвижен ключ пак на бако (осъзнах, че тярбва да си купя тресчотка), бормашина - евелското ми скил-че, свредлата съм ги снимал, вложка и присъедините 1/4

12х12-ките са хванати с 8х160мм винтове за дърво с шестостенна глава - предварително разпробити около 3см дълбочина дупка с фи20 свредло, след това с фи6 докато остави следа в долната греда и след това доразпробиване с 6-цата, за съжаление скил-чето издиша на 80% завит винт (вероятно защото само част от винта е с резба и трябваше да разпробия първите 3/4 сантима с фи8 ) и довършвах на ръка с раздвижения ключ и м/у гредите малко лепило за "кураж" и до там

8х10-ките са хванати за страниците от 12х12 със стъпки за греди 80х80мм

в 8х10 съм завинтавал 4.5х60мм (6 бр за всяка стъпка)
в 12х12 съм завинтвал 4.5х80мм (6 бр за всяка стъпка)

предната греда 8х10 е с L образна планка, за да не се вижда гледана отпред - отново 4.5х80мм в 12х12-ките и 4.5х60мм в 8х10-ката

двете наклонени греди, за които ще се захваната останалите 3 бройки 8х10 са хванати с по един 8х160мм през всяка греда на страниците

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
toshetozaz - специалист
Яката работа.Ако трябва да се премести този диван,ще събираш цялата рода. :-D
Bradley - специалист
Финалните щрихи ги оставих за жената:

- малко шлайфане:

Изображение

- малко байцване:

Изображение

...

докато чакам тапицера да си свърши работата го турнах на мястото му и сглобих едно комплектче маса и столчета от икеа /жената категорично каза че не иска маса с крака 14х14 и талпи 30 на 5 за плот както и пейки със солидни размери вместо столове :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: /

Изображение
bimbaeco - майстор
Най-важно е жената да е доволна :)
  • 1
  • 2

Тема "Здрав и лесен за изработка "диван" в духа "Направи сам"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: