• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
mireto1 - помощник
здравеите.за днес това ще ми е втората тема в саита :-)
поради налегналата криза се налага да правим все повече неща сами,а ми се налага спешен ремонт на детската стая(жена ми е бременна),та освен дограма и гипскартон се нуждаем и от детско двуетажно легло и гардероб.е с дърводелство не съм се занимавал никога,но с ваша помощ се надявам да се справя и с това ново начинание.за сега въпроса ми е относно диблите-видях в други теми снимки на шаблон за отвори за дибли,не разбрах как точно се работи с него и по специално пробиването на отвори навътре в плоскоста.на какво разтояние от ръба на плоскоста се пробива за пантите и какво разтояние се оставя между вратичките за нормално отваряне(пример при 2000мм гардероб с 4 вратички колко мм да е размера на всяка вратичка)благодаря предварително
ralev - специалист
mireto1 написа:
с дърводелство не съм се занимавал никога,но с ваша помощ се надявам да се справя и с това ново начинание.за сега въпроса ми е относно диблите-видях в други теми снимки на шаблон за отвори за дибли,не разбрах как точно се работи с него и по специално пробиването на отвори навътре в плоскоста.на какво разтояние от ръба на плоскоста се пробива за пантите и какво разтояние се оставя между вратичките за нормално отваряне(пример при 2000мм гардероб с 4 вратички колко мм да е размера на всяка вратичка)благодаря предварително

http://www.wolfcraft.de/workarea/suppli ... _mpeg1.mpg

Ето видео за шаблона за диблите.
Колега разбрахме че си се научил да правиш деца, надявам се сам без чужда помощ. За което честито. Сега и мебели да се научиш да правиш.
Но с това изречение влкючващо н.. на брой въпроси слято направо изби рибата.
Тани - модератор
mireto1 написа:
здравеите.за днес това ще ми е втората тема в саита :-)
поради налегналата криза се налага да правим все повече неща сами,а ми се налага спешен ремонт на детската стая(жена ми е бременна),та освен дограма и гипскартон се нуждаем и от детско двуетажно легло и гардероб.е с дърводелство не съм се занимавал никога,но с ваша помощ се надявам да се справя и с това ново начинание.за сега въпроса ми е относно диблите-видях в други теми снимки на шаблон за отвори за дибли,не разбрах как точно се работи с него и по специално пробиването на отвори навътре в плоскоста.на какво разтояние от ръба на плоскоста се пробива за пантите и какво разтояние се оставя между вратичките за нормално отваряне(пример при 2000мм гардероб с 4 вратички колко мм да е размера на всяка вратичка)благодаря предварително

Ами не е лошо да зададеш тези въпроси в темите където вече е коментирано! Надали всички които са писали там , ще се втурнат да обясняват всеки път подробно на който попита! Има адски много теми в които многократно са коментирани въпросите ти!

Ползвай търсачката!
Последна промяна от Тани на пон мар 15, 2010 10:49 am, променено общо 1 път.
mireto1 - помощник
първо да отговоря на модератора.вече близо два месеца съм този сайт и съм прочел доста материал в почти всички раздели(попадал съм на доста интересни неща).първо затова е форум,за да може да се задават въпроси с очакването на конкретни отговори.иначе ще е просто един саит с предварително зададена информация в него,в които влизаш, търсиш в търсачката това което те интересува и намерил или не отговор излизаш.написваики например ПАНТИ в търсачката излизат 211 резултата от които може би 11 са по темата.211 теми,някои с повече от една страница с отговори(равносилно да използваш google).та въпросите са ми за хора с желанието да помогнат.доста въпроси в една тема,за да се избегне спама от моя страна с ежедневно писане на различни въпроси.всичко наи хубаво на читателите на форума
mireto1 - помощник
и сега големи благодарности на RAVEL.ценно клипче е публикувал.с големи извинения,за смута в които го хвърлих с изтърваването на 1-2 запетаи в по-горе написаното от мен.всичко най-хубаво.очаквам да се включат и други по темата ми относно пантите и вратичките.благодаря за вниманието
Тани - модератор
А не се ли замисли , че точно затова не е хубаво да закръгляш резултатите от 211 на 213 като ги спомена вече два пъти! Кажи ми конкретен въпрос на който не е отговорено вече! Когато нещо е писано веднъж , не е необходимо да ангажираш 100 човека да ти четат въпроса , за да ти отговорят , а още 1000 след време като попаднат след да речем 2 години , намерили въпросите ти чрез търсачката! Погледни само до сега колко човека са СИ ИЗГУБИЛИ ВРЕМЕТО ДА ТИ ЧЕТАТ ТЕМАТА!

Казах ти да питаш съвсем конкретно в тема , в която вече е отговорено на тези въпроси , но тебе те интересува нещо , което не ти е ясно или не е отговорено , а не като те мързи да четеш , да пускаш нова тема всеки път , като искаш да питаш нещо. Така форума става неизползваем!

Надявам се да приемеш с разбиране забележката ми , а не като заяждане!
ralev - специалист
Тани написа:
а не като те мързи да четеш , да пускаш нова тема всеки път , като искаш да питаш нещо. Така форума става неизползваем!
Предлагам това да се въведе като правило. Да се пуска тема по въпрос който не съществува. Така ще се оптимизира търсачката.
А модераторите да се наместват, и да поставят такива въпроси по местата им, в темите за които се отнасят или вече са обсъждани.

@mireto1 В българският език както и в други, изреченията започват с голяма буква.
Тани - модератор
Нямаме такава възможност да местим мнение във вече съществуваща тема!

А иначе за питащия ето ти няколко съвета за търсене:

Въведи в полето за търсене "размери панти вратички" сложи отметката на "Търси за всички въведени думи" и натисни бутона търсене. Колко резултата излязоха ? (подсказка - само два)

После напиши "диблачка". Следва да отделиш 1-2 часа да прочетеш темите и съм сигурен , че ще си теоретично по-добре подготвен от доста майстори на мебели! Тогава вече няма да задаваш такива елементарни въпроси , от които да е явно , че дори не си започнал да четеш нито една тема , а направо започваш да питаш!

Ако беше отделил десетина минути да прочетеш само тази тема , нямаше да задаваш такива въпроси , а евентуално в процеса на работа вече можеше да ти изникнат по-сложни проблеми , на които с радост ще ти отговорим!

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%F7%EA%E0
konak4iev - специалист
ей изядох те го колега от къде си ако живееш някъде около пловдив ела до куклен дърводелец съм ще ти обясня каквото те интересува и ся да не ме почнете и мене кво ша му взема безплатно имам едно предложение към хората които отговарят за тези неща да не правят регистрация на този който нее посочил местоживеене щото само питаме кой от къдее
  • 1
  • 2

Тема "отвори за дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: