• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте отново ! Моля ви,даите ни някакви идеи за направата на решетка на детска кошара.От какво според вас е решеката на кошарката от снимката.Надявам се и този път да получим нужната ни информация.БЛАГОДАРЯ

Прикачен файл

item175option5698_400.jpg
item175option5698_400.jpg (74.89 KиБ) Видяна 7123 пъти
sinbor - специалист
леглото е от ПДЧ, а решетката май е пластмасова, ако е дървена (масив) ще е по-добре
Това чертежче на легло е интересно,но е от масив.Тези кошарки ги има в всички магазини във варна,снимката е от бг сайт.От ПДЧ са.А решетките са от някакъв релефнен профил.Просто не знаем къде можем да купим нещо подобно.
unclebim - специалист
Най-вероятно от МДФ.
Нещо като летвички са.Отзадната страна са гладки,а отпред с релеф.Дебелината е около 5мм.По-скоро са някакви профили.

Прикачен файл

toni04.jpg
toni04.jpg (14.14 KиБ) Видяна 7035 пъти

Прикачен файл

svetla_05.jpg
svetla_05.jpg (15.66 KиБ) Видяна 7035 пъти
ivanov6600 - специалист
На моето дете му направих сам леглото и решетката.
От Практикер си купих две дъски 30/40 и 10бр. ф20мм. кръгли.
Направата е супер елементарна но ти трябва свредло ф20 то е скъпо аз го купих за 12-14лв.
Двете правоъгълни пръчки се разпробиват на определено разтояние( Препоръчвам по- ра гъстичко, че Чочо вече почна да си подава краката от решетката) Кръглите пръчки се подрязват на определена от теб височина и всичко се зглобява с лепило. После ръбовете се вземат с раш пила и накрая хубаво с шкурка. Аз го боядисах с лак за дърво, но не е проблем и с боя, цвят по избор.
Скоро ще правя по- гъста решетка и ще кача снимки.
Ето като цяло как е станало.

Прикачен файл

img_3713_790.jpg
img_3713_790.jpg (52.09 KиБ) Видяна 6945 пъти
pavkatay - майстор
правете решетките по-гъсти, че нашия син тук е на 2 седмици всички ни казваха , че такова дете както го оставиш така спи и не се обръща, ама добре, че му беше пълен памперса та не е можал да се промуши през решетките :-D

Прикачен файл

sleep.jpg
sleep.jpg (69.92 KиБ) Видяна 6937 пъти
torbalan - Дървен философ
хаха
винаги го намираш в поза, която си мислел за невъзможна....
е тук го снимах вчера....
Изображение

иначе аз кошарата я сковах на майтап по задание на жената....
купих една връзка летви 5х5 см. и една връзка ламперия...
малко винтове...

Изображение

Изображение

и голям син имам... това са тестовете за здравина...
Изображение

Изображение

не знам дали не сбърках, но я лакирах....
Изображение
bisplus - специалист
И аз преди време търсих отговор на този въпрос но тогава нямаше много идеи и като се поогледах за профили и не намерих подходящи направих решетката от масив. Взех две летви 20х50мм и няколко 20х20мм. От широките направих рамката, а тънките ги нарязах по размер за решетката. Зглобих я с винтове и лепило като първо разпробих с ф10 перпендикулярно широката летва до средата и с винтове захванах към нея летвите за решетката. После отворите запълних с дибли ф10 и ги изрязах, след това шкурка и лак. И малко нагледно какво се получи....

Прикачен файл

11.jpg
3
11.jpg (61.18 KиБ) Видяна 6897 пъти

Прикачен файл

22.jpg
2
22.jpg (97.82 KиБ) Видяна 6897 пъти

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
1
Untitled-1.jpg (102.78 KиБ) Видяна 6897 пъти