• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
майната - напреднал
Здравейте ,
Имам въпрос за ъгловия елемент при сглобяването на два термоплота
Става въпрос за ъглов долен шкаф за вградена кръгла мивка от алпака.
От плот с какъв размер и как се изрязва ъгловия елемент към който се прикрепят двата плота при Г образна кухня.
Благодаря .
pavkatay - майстор
от плот с ширина 60 см :)

Прикачен файл

p1010003_129[1].jpg
p1010003_129[1].jpg (52.17 KиБ) Видяна 7168 пъти
майната - напреднал
Благодаря за бързия отговор
И все пак на снимката ъгълъ в дъното на плота не е 90 градуса
Ако двата плота се допрат ъгъла пак ще е прав-как тогава става този скосен елемент отпред ?!
shadowman - майстор
pavkatay, това изпълнене може да се направи по много по-интелигентен начин.
torbalan - Дървен философ
зад мивката има гръб, който е перпендикулярен на ъглополовящата на ъгъла, в който е монтирана мивката...

по-красиво е и по-удобно :)

тоест, част от ъгъла е скрит :)
pavkatay - майстор
shadowman написа:
pavkatay, това изпълнене може да се направи по много по-интелигентен начин.
ейййй, ама аз това съм го направил съвсем 'сам' вкъщи и ми е за първи (и последен засега път) така,че не споря. а ти кажи как? :)
shadowman - майстор
За целта ряза трябва да е чист, да не е накъртино лицето на плота, правят се дупки от от долната страна на плота и се стягат с тия свързващи болтове и много силикон.

Изображение
pavkatay - майстор
е да , но това в лабораторни условия при някой, който работи професионално като теб. а и аз доста се измъчих, защото в цялата кухня няма нито един прав ъгъл и освен това плота отдясно на мивката тръгва от 60 см и свършва на 50 см ширина. проектирането на шкафовете беше без проблем, но рязането на плота си беше предизкателство- имаше много напасване

Прикачен файл

P1010164.jpg
P1010164.jpg (69.39 KиБ) Видяна 7083 пъти

Прикачен файл

P1010163.jpg
P1010163.jpg (63.86 KиБ) Видяна 7083 пъти
shadowman - майстор
И в интерес на истината мястото зад мивката ти да е повече и стенния плот можеше да следва стената, но както казваш за тази работа трябва циркуляр и повече заигравка.
pavkatay - майстор
с ръчния циркуляр такава прецизност е изключена, а с онзи с, който си режа профилите за прозорците не мога да режа плоскосто, така, че оставам в категория 'направи сам', а на колегата 'майната' пожелавам успех :2thumbs:
  • 1
  • 2

Тема "Кухненски плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: