Всичко за дърводелството
rossenboy - специалист
Здравейте майстори дърмоделци(по-скоро мебелисти). Има едни кубове- табуретки по мебелните магазини за по 50 лв. Повечето са тапицирани с кожа, което не ме устройва, че котките ще и таковат таковата. Та ако си купя такива ( трябват ми 2 броя), така и така ще им мисля някаква нова тапицерия, та ако кажете как се правят, може да се пробвам. Знам само, че са много леки, пък издържат да сядаш на тях - какво има вътре не мога да си представя. А, и има ли смисъл да се захващам за да спестя 100 лв. ( ако са някакви по специални матеряли или инструменти). Благодаря предварително и лека и доходна на всички :-D
mim - специалист
увий конопено въже около крак на маса, в която стая влизат най-често котките и ще забравят за останалите мебели

аз си купих подобна табуретка със същото притеснение, но нямам грижи

предполагам че е от фазер, малко дунапрен отгоре и изкуствена кожа
zzuzi - специалист
Баш от фазер няма как да са.Ако са леки и плътни може да са от нещо от типа на фибран,отгоре дунапрен/пенолатекс и тапицерията,а ако са тежки и кухи може да са от ПДЧ/ОСБ и отгоре пак с дунапрен и тапицерия.Според мен въобще не е трудно да се направят.
miliad - майстор
Вариантите за изпълнение са много. Конструкция от летви от масивно дърво с обшивка от тънък шперплат и отгоре дунапрен разните му тапицерски вложки и дамаска.Може и твърд тапицески картон за страниците, но само като за упора на дунапрена.Имам подобни табуретки от много време. Основата е от сандък от някакви ел, материали изработен от шперплат. Дебел дунапрен под дупето.тънък отстрани плат и това е.Почти 15 години вярна служба.
rossenboy - специалист
Мислех да направя нещо като конструкция от летвички, фазер по страните за по здраво и тапициране, ама май ще взема да ги направя од ПДЧ, че по лесно, пък и ше мога да ги направя с капак, че да си ги пълня с разни простотий.

Тема "Как се прави табуретка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: