Всичко за дърводелството
boltik - специалист
Здравейте майстори.Как се прави това нещо?Ако е възможно повече инфо.Благодаря.
ebahti - майстор
единственото нещо което виждам се суши и пуши :-D
boltik - специалист
Забравил съм да кача снимката.Много хора си мислят че.....За сведение не съм пушач.Просто тази картинка ми се наби в окото.Много-добре си пасват зеленото и черното.Идея и изпълнение са съчетани добре.Ако някой ме научи как се прави тази графика сам ще си измайсторя нещо.

Изображение
ceco78 - специалист
Прави се на фреза със спецялен нож, подобен на този тука http://www.youtube.com/watch?v=HORmmtmfn2o .Не е точно същият като от твоята снимка но принципа е същият.
shadowman - майстор
Това ми прилича на перваз сниман на обратно. Зъбите са правени на фреза най-вероятно когато детайла е бил с правоъгълни форми.
kendal - специалист
това е клинозъбно снаждане използва се за да се избегнат дефекти по материала. в големите магазини почти всички первази и други подобни дървени детайли са произведени по този начин . изработва се на фреза стационарна като детайла се подава с каретка към която е стегнат със стяга . има и линии за клинозъбно снаждане но там работата е на други нива различни от естеството на форума . пропуснах да допълня че става въпрос за напречно клинозъбно снаждане.
boltik - специалист
Ами какво можеш да кажеш за дъските и гредите направени по този метод? Много летвички споени като дъска.След това няколко дъски залепени една върху друга и в крайна сметка се получава много-касива греда за открит монтаж.Само дето летвичките трябва да са с еднакъв цвят.Абе много красива работа се получава накрая.Масие и пейките също са много-красиви.В един магазин има месарска маса направена по този способ.Масата е квадратна и е около 40 см дебела.Как да забиеш сътърът в нея?И накрая какво лепило се използва?
kendal - специалист
красива и по-важно здрава работа . относно лепилата трябва да са водоустойчиви .аз лично ползвам полиуретаново лепило.
boltik - специалист
Благодаря.Вече ми стана ясно че това ти е бизнес.Ако имам някои въпроси вече на личния.

Тема "Как се прави това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: