Всичко за дърводелството
m_markovski - специалист
Здравейте
Имам една машина за рязане на плочки и мисля да сложа 180мм циркуляр за дърво с 24 зъба. Някой пробвал ли е? Работи ли като хората, естествено става въпрос за рязане на дребни елементи - дъсчици, летви, ламинат, OSB...

Машината е http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=92&id=292
благодаря за мненията.
evdoki - специалист
Мощността и е доста малка, бъди вниметелен
ebahti - майстор
мощността и не е малка за по дребни дървениики,по скоро е нискооборотна,ама ще стане-и аз ще го правя тоя номер. като я пригодиш сподели как реже
jekasus - майстор
Един ръчен циркулярИзображение ще свърши повече работа ,особенно ако му направиш стойка.
alata_69 - специалист
давай смело аз съм направил същото и го влача по обекти за по малко
място
но не го насилвай много няма много душица
m_markovski - специалист
Машинката стана супер - 25мм дъски ги реже надлъжно на летви и напречно без проблеми. Само трябва да се внимава и по-бавно да се подава материала.
Chefo77 - майстор
Един съвет - ако имате магазин на Shon & Jho, там продават дискове за дърво - 180 мм - с видия. Централния отвор е 22.2 мм или нещо такова. Като материал че не са перфектни - не са, но са с 60 зъба - а това е огромно предимство. Освен че реже по-бързо при по-мощните мотори, реже и много по-прецизно.
Аз лично съм си преценил така - един диск ми заминава за 50-60 м2 твърд паркет - много по-изгодно ми е да си купувам дискове за 5.09 или 5.20 (в зависимост от това имат ли "Anti-kick система" или не), отколкото да налея 50 лева за марков и да го точа.

Тема "настолен циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: