Всичко за дърводелството
brunder - специалист
Искам да ми кажете какво да закупя виброшлаиф или фреза до 75,80 лв.Извинявам се за бързия пост но бързам за училище.
ralev - специалист
Виждам че си мераклия, но бъди по търпелив и не си купуваи разни китаиски боклуци. А малко по малко си събираи истински инструменти които ще ти служат дълго и ще ги ползваш с удоволствие. Няма евтин и хубав инструмент.
griffin - майстор
За какво ще купуваш тоя инструмент просто за спортната страст ли?
По принцип оберфрезата има повече приложения, виброшлайфа стига наистина да разбираш под това само вибро а не ексцентър плайф е с по тясно приложение лично мое мнение е че става основно за финишна обработка за снемане бои и лакови покрития просто става бавно с него.
brunder - специалист
Ами принципно мога и двете да ги вкарам в обработка виброшлаифа ще го вкарам като правя корабчетата че винаги имам да шкуря по 3 4 квадратни метри на рака.А дрезата мога да я вкарам в работата на табели смисъл аз правя табели по поръчка.
bogomilZ - специалист
и двата инструмента са за различни операции и не са взаимозаменяеми
какъв ти е въпроса - чудиш се кое да си купиш напред ли ?
твоите неща ще се шкурят по добре вероятно на стационарен шлайф

може ли да покажеш някоя изработена табела по поръчка за да добием представа?
Поздрави!
brunder - специалист
Ами да въпроса е кое да взема?

А за табелите ето една аз първо ги дълбая с длетата и след това с една машинка дремел я шкуря и накрая с финна шкурка на ръка.А за ъглите използвам първо зегето и после пила и дремелчето.А тези вдлъбните ги правя с дремела пак но аз имам направено едно улеиче от метални части и закачам дремела и само го бутам леко леко.За да не се изкривяват четрите сищо залепят едно метално парче и после го махам.А следите от лепило ги махам на ръка с помоще на шкурката.И за тва виждате колко много работа имам с дълбаене но и също толкова много с шкурката и сега се чудя?

Прикачен файл

20090610111928.jpg
20090610111928.jpg (81.61 KиБ) Видяна 4867 пъти
bogomilZ - специалист
само че приятел това не е правено на ръка
чувал ли си че има CNC машини
k r u m - специалист
Е ако има CNC машина за 75.80 може и китаиска и аз ще взема една,а по същество по добре си вземи оберфреза но за тия пари незнам маи ще е нещо от сорта бау бау :-D
brunder - специалист
Каква е тая CNC машина би ли ми обяснил малко повече и т.н

И защо да не може да се прави на ръка.стига да си направиш метални улеи си готов.
velsi - Почетен майстор
brunder написа:
Каква е тая CNC машина би ли ми обяснил малко повече и т.н
Разрови се из тази тема и ще разбереш. Малко е големичка, но пък съм сигурен, че ще ти е интересно.

Тема "фреза или виброшлаиф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: