Всичко за дърводелството
Gek - специалист
Здравейте,
този раздел ми се стори най-удачен за моя казус. Та, значи имам една картина в кухнята. Хубава картина, демек не искам да я хвърлям. На тая картина рамката е дървена. Проблема, е че някой живее в рамката и май периодично си похапва от нея. Видимо няма нищо, всичко е шест. Но понякога когато е тихо в кухнята се чува страшно противен гризящ звук от тая картина. Знам, че най-лесния начин е да сменя рамката, ама това не са малко пари.
Вие като специалисти по дървото и надявам се по вредителите на дървото не може ли да ми препоръчате някакъв друг вариант?
BAlexandrov - специалист
Огледай дървото за дупки - няма ли? Ако има през тях може да пръснеш газ или спрей...
Аз наскоро утрепах един в паркета на тъщата - като го слушах и локализирах и един удар с чука и беше до там :lol:
griffin - майстор
има спрей който се пръска в дупките на дървояда, потърси по железариите, магазини за боя или паткет в бг нямам идея къде може да се продава такова чудо.
crez - майстор
Напълни всички дупчици които откриеш с газ за горене чрез спринцовка и след това задължително ги запуши с пчелен восък или парафин. Целта е да се спре въздуха на червея.
Gek - специалист
Благодаря на всички за отговорите, ще се мъча. Проблема е че не виждам никъде дупчици.
Тъй като картината е малка в галерията са я монтирали в три рамки една в друга. Сега съм разделил две рамки на хладилника и кратината с третата рамка на стената. Идеята е да разбера къде е останал дървояда... :)
ebahti - майстор
не може да няма дупчици,аз фиксирах 1 такъв с шилото,като го извадих(е напрайх дупка в шкафа) беше дебел колко малкия ми пръст
niki_sap - специалист
Картината да не е на някоя стара леля и тя да се обажда :) Внимавай ако продължаваш да чуваш звуци :)
zzuzi - специалист
niki_sap написа:
Картината да не е на някоя стара леля и тя да се обажда :) Внимавай ако продължаваш да чуваш звуци :)
Kофти е ако махне рамките и звуците пак се чуват от картината
bisermonov - специалист
Здравейте

Имам един мой познат които преди време имаше подобен проблем само че при него нещата бяха по сложни във спалнята му във паркета му се беше настанил дървояд човечеца побеля за две седмици оплаква се че това чудо не спи по цяла нощ а през деня е тихо казваше че си купил дрелка и малко свредло и ден но време ходех на работа а нощно време дупчех паркета белкем уцеля тая гадинка така се беше изнервил че една нощ взел кирката и за десетина минутки си решил проблема.
:wallbash:

Тема "Дървояд ли е, какво е, незнам. Ама дразни жестоко. Помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: