Всичко за дърводелството
pana - напреднал
Не съм специалист в тази техника .Касае се за следното .Донесоха ми в насипно състояние едно старо радио Лоренц . Производство 1938год. Толкова беше зле че за да го снимаме със сина ми го вързвахме с ластици . Дадох кутията по точно парчетата от нея на мой познат дърводелец да я залепи и оправи .Момчето я стегна и лакираха .Днес аз приключих с моята част радиото направих го и то имаше отново рожден ден. Но едно нещо помрачи радоста ми от това ссъбитие .Погледнах кутията имаше едни бели точки .Вгледах се по внимателно и видях че там е имало малки дупчици като от дървояд .Които само са били покрити с лак и след месец време отново са започнали да загниват .Та въпроса ми е има ли лек за това ? Няма ли начин в дупчицата да се впръска някой препарат да се китова и отново лакира.
mladkal - майстор
над сто и двадесет годишен орехов скрин баща ми преди години (лека му пръст) съживи като настърга орехово дърво на много ситен прах. забърка го с разтопен пчелен восък и с получената смес запълни дупчиците от дървояди. Последва лакиране и всичко си дойде по местата. Станаха почти незабележими.
това в годините на соца.
Сега има разни неща и ако си досаттъчно напорист можеш да откриеш кит с правилната текстура. Погледни в сайт по иконопис или някой реставратор.
Желая успехи!
reza4ka - специалист
Дай снимка да го видим де.Какъв цвят е?
pana - напреднал
Закъснях със снимките друг човек ги прави. Но съм го снимал преди и сега със лакираната кутия . Виждат се точките добре. Ето и линка http://www.onlinedisk.ru/file/476745/
pavkatay - майстор
pana написа:
Закъснях със снимките друг човек ги прави. Но съм го снимал преди и сега със лакираната кутия . Виждат се точките добре. Ето и линка http://www.onlinedisk.ru/file/476745/
А не може ли просто да качите снимки вместо да посещавам триста сайта- отказах се :|
ev_dimov - специалист
ИзображениеИзображение
Каноколит и дървесен прах от дупчиците, и след това шкурка и наново лак. Лакът е тъмен, и ще покрие разликата в цвета. Предварително със спринцовка може да се шприцне в дупчиците препарат против гадове, може и чист спирт, пак върши работа.

Може и дупчиците(ако не са много големи) да се затъкнат с каноколит или С200, и клечки кибрит или клечки за зъби, но след това внимателно трябва най-напред да се отрежатдо повърхността с остро длето, след това-шкурка и лак :)
pana - напреднал
Благодаря за съветите дупчиците не са големи но повече на брой сега ще ги изчакам още малко ако има още гадинки да излизат .И ще ги третирам. По отношение на качването чрез линкове видях че има долу браузер за качване но бяха качени вече така.Бих помолил колегата от сопот да ми обясни начина за качване на снимка в лично съобщение.

Тема "Въпрос към колегите относно реставрация кутията на радио" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: