Всичко за дърводелството
davido - специалист
Здравейте,
вчера си направих плъзгаща врата и сега искам да и сложа дръжки. За да е оптимално отварянето искам да вградя дръжките . те са http://www.balkanyug.bg/new/components/ ... 315301.jpg

Въпроса ми е как с фреза да го направя - какъв фрезер да ползвам и как да огранича да не пробие плоскосста от другата страна ( плоскостта е 1,8 см, а дръжката 1,6 см ) може би имам предвид нещо като това -
http://www.napravisam.bg/forum/files/rp ... a2_191.jpg

Мерси предварително.
shadowman - майстор
Това в къщи става на око, но е пипкава работа, другия начин е с шаблон ама от де ще го намериш. А за дълбочината фрезата си има ограничител които го нагласяш на определен размер.
както каза колегата шаблон мериш нанасяш и огън с обер фрезата
davido - специалист
Благодаря за отговорите. Имате ли представа къде се родават такива шаблони
kendal - специалист
не се продават- правят се ,а освен това и на стационарна бормашина става , с подходящ фрезер, при мен се получи с фрезера за пантите-35мм.
ти за 2 дупки за дръжки си купи оберфреза, търсиш шаблони да правиш/купуваш... а всъщност това го правиш като си вземеш само фрезер за панти (30 или 35 мм зависи колко ти е широка дръжката) слагаш на бормашината и внимателно пробиваш през малко повече от радиуса на самия фрезер, след това излишните зъбчета, които ще останат може да ги изрежеш с добре наострено длето или нож, малко е играчка, но не повече от 15 мин работа... аз лично съм го правил, пробивах си подобни дупки за хващане на пода на дивана за по-лесно повдигане, не съм слагал дръжка, защото е отдолу и не се вижда... ще потърся снимка, ако имам да кача та да стане по-ясно...
напънах се та го вдигнах за една бърза снимка... да не те притеснява, че леко може да се позъби по ръба, на самата държка имаш лек ръб който ще покрие евентуални дефекти от този род... ако се чувстваш неуверен пробвай първо на някоя фиричка ;)

Прикачен файл

IMG_1794.JPG
дупки
IMG_1794.JPG (62.68 KиБ) Видяна 3745 пъти
davido - специалист
dimomit, много ти благодаря. още утре ще пробвам

Тема "работа с фреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: