Всичко за дърводелството
PLOCHKATABG - специалист
Имам коридор, който е нареден с паркет ИПЕ, вече втора година все се каня да го цикля, но все не намирам време за това. Имам положени около стотина квадрата на един единствен обект, но не съм ги циклил, от там видях колко е качествен и твърд материала и реших да си сложа и в коридора-4,5 кв.м. Има няколко разминавания на 3-4 дъски, а и вече се позацапа, не го лакирах, днес утре и се позацапа, изчезнаха различните цветове и се губи красотата.
Въпроса ми е има ли проблем при самото циклене-самата шкурка, понеже знам и съм видял, че е много твърд, мисля че освен маслината по твърдо дърво от него няма.
И с какво да го лакирам, мат или гланц, не знам как ще изглежда по добре, не съм виждал лакиран.
PLOCHKATABG - специалист
Никой ли не е работил с този материал?
Армагедон - специалист
Плочка извинявай за спама, ама какво е това ИПЕ, нека си разширя общата култура :cry: :cry:
PLOCHKATABG - специалист
Армагедон написа:
Плочка извинявай за спама, ама какво е това ИПЕ, нека си разширя общата култура :cry: :cry:
Вид дърво- американски орех.
http://www.parketeria.com/20_Ipe.php
шоп - майстор
Имам маса от ИПЕ. Стои само навън. Досега не съм я лакирал, но ми казаха, че е хубаво да се минава веднъж годишно с масло от ИПЕ. По принципа както се мажат тиковите маси и столове с масло от тик. Попива надълбоко и дървесината изглежда перфектно.
Колега ако искаш опитай в някое ъгълче за да видиш има ли резултат и да не стане хлъзгаво.
PLOCHKATABG - специалист
шоп написа:
Имам маса от ИПЕ. Стои само навън. Досега не съм я лакирал, но ми казаха, че е хубаво да се минава веднъж годишно с масло от ИПЕ. По принципа както се мажат тиковите маси и столове с масло от тик. Попива надълбоко и дървесината изглежда перфектно.
Колега ако искаш опитай в някое ъгълче за да видиш има ли резултат и да не стане хлъзгаво.
До сега не го бях мазал с нищо, но започнаха да се губят цветовете, почти всеки ден се минава с мокър парцал, това масло дали ще пази цветовете. При теб как е, с различни цветове дъски ли е, и губят ли се, като се бърше масата във времето?
Ако не получа и други мнения, ще потърся такова масло да пробвам.
шоп - майстор
Досега съм мазал масата само два пъти винаги пролетно време преди сезона на външното барбекю. Маслото подхранва дървото, импрегнира го и направо свети.

Такива масла съм купувал от сектор градина на големите строителни маркети.

Както вече казах, ако искаш опитай в едно ъгълче как е. Притеснявам се да не се хлъзгаш няколко дни:-((( Под е все пак.
filmatoplo - майстор
По скоро Бразилско дърво :wink:

Тема "Циклене на ИПЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: