Всичко за дърводелството
Dora Kostadinova - помощник
Здравейте и от мен! Започвам с една молба... Ако може някой да ми каже или покаже някакви варианти за детско легло. Чудя се какво да бъде. Знам, че има легла, които са с едни механизми, чрез които леглото се люлее. Някой от вас правил ли е такова легло и дали са надеждни?
Благодаря предварително!
valat111 - специалист
Искаш да го направиш сама или да си купиш?
Dora Kostadinova - помощник
Е, сама - не! Приятелят ми ще го монтира, но досега не е правил такова. :roll: Имаш ли някаква информация за такова легло? Ще го купувам, но от къде, за колко...?
valat111 - специалист
Има много информация в нета, например:http://www.donna.bg/product.php?id=4094
valat111 - специалист
Обикновено детско легло, стъпило на дъги...с четири клина отдолу за спирачки...
В Кент има такива - 15тина лв е комплекта за едно легло. Там като отидете ще ви обяснят монтажа. Имах две поръчки за детски легла и ги ползвах. Добри са.
bogomilZ - специалист
http://911.bg/a2/bertoni-leglo-lyulkatrend-3021166.html
механизминте от КЕНТ са надежни
обърни внимание - кантвано е с профилен кант и няма никъде остри ръбове - обяснимо защо
bobiavto - специалист
Здравейте, моето е на Чиполино, оказа се , че се правят в България, а не в любимия Китай. Отдолу е с едно чекмедже и с вариант за две нива на матрака. От 0мес. до 12-13г. , и съм много доволен . Цената беше ако не се лъжа 180лв миналата пролет. Сглобяването е елементарно, поне за технически грамотен човек. :lol: Имаше и вариант да се люлее, но много приятели ни отказаха от него , за да не свиква детето.
Може да се види в техният интернет магазин.
mladkal - майстор
Моя юнак (2години) спи в креватче, което му направих 2 месеца преди да изреве на този свят. Решението ми беше да се "заиграя" и да го направя с опция да се люлее. След обстойно проучване стигнах до извода, че не е добро решение, тъй като децата свикват. Отказването от люшкането е дълъг и тежък за родителите процес.
Спрях се на вариант да го направя съвсем обикновено. За база на размерите ползвах стандартно детско матраче 70/140. Изработих го от ПДЧ. Плоскостите ми ги отрязаха във фирма, канта си го купих олепилен. Решетката я направих от чамово дърво и дълги дървени дибли, които поставих на около 4-5 см една от друга. Пространството под матрачето запълних с чекмедже, което е на обикновенни колелца от железария. Плъзга се директно по пода. Сглобяването на вече готовите детайли ми отне около час и нещо. подготовката им ми отне повече време, защото се постарах с решетката на която няма нито един остър ръб (ползвах оберфреза, пила за дърво, метал, шкурка)
Цялата история ми излезе далеч под цената на готово от същия вид в магазин. Отделене и въпроса, че текстурата на ПДЧто се върза с останалите мебели в стаята.
Не е и за пренебрегване удовлетворението, че сам направих креватчето на моя малък пакостник.
Ако имате въпроси ще се радвам да помогна.
Желая успехи!
shadowman - майстор
Тия на чиполини са маде ин турке и от моя гледна точко не са с добро качество, за тия пари може би става.

Тема "Детско легло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: