• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
reza4ka - специалист
Продава ли се някъде в България шперплат 1 и 2 мм?
velsi - Почетен майстор
Доколкото знам, понеже съм търсил, най-тънкия произвеждан в България е 4 мм. Отделно може да намери 3 мм, мисля, че е китайски. По-тънък не вярвам да има.
EDI - майстор
В моделарските магазини се продава, в София трябва да има.От него се правят ребра за авиомодели и се обличат корабни модели.ГРАУПНЕР провят от 0,5 нагоре.
reza4ka - специалист
По моделарските магазини има ,но цените са много надути. Парче 620х620х2 мм е 50 лева... :?
Osiris - специалист
reza4ka написа:
Продава ли се някъде в България шперплат 1 и 2 мм?
щом ти трябва 1 - 2 мм ползвай фурнир той е толкова :wink:
reza4ka - специалист
Трябва ми шперплат а не фурнир.Шперплата е по здрав.
Osiris - специалист
шперплата е по здрав но листите са с определена дебелина за да стане 1-2 мм значи трябва поне 3 листа на части от милиметъра което само по себе си е много скъпо
а фурнир се прави от много видове дървесина просто провери все нещо ще ти хареса :wink:
torbalan - Дървен философ
62х62 см. и да рачиташ на шперплат за здравина при дебелина 2мм...

определено има нещо куцо в идеята...
reza4ka - специалист
Бе хора,казах ,че ми трябва шперплат а не фурнир.Фурнира се нацъфтява лесно и като има малко влага се деформира.Трябва ми шперплат,при него жилите са кръстосват,по-здрав е и влагата му влияе по-малко.Казвате ми с какво да го заменя и че няма да стане а въобще не знаете за какво ще го използвам,"определено има нещо куцо"... :-D
EDI - майстор
Човека ще го ползва за авиомодели и му трябва точно такъв шперплат.Моделизмите сега са скъп спорт, едно време имаше централно снабдяване за клубовете с всякакви материали, главно от ГРАУПНЕР, стара "ФАШИСТКА" :-D фирма.
  • 1
  • 2

Тема "Продава ли се някъде в България шперплат 1-2 мм?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: