Здравейте!Питането ми е за малко странно приложение на естествения фурнир,а именно-за слагане върху стена.Варианта със сачак или други стенни облицовки отпада,а ми се иска дърво върху стената.Като цена фурнира също е най-изгоден и избора е голям.По какъв начин(с какво лепило)е най-добре да се нанесе върху шпаклована стена,някой слагал ли е и въобще как ви звучи идеята?
Всичко за дърводелството
zzuzi
- специалист
37 мнения в "Естествен фурнир"
Spokoiniq
- майстор
Я се наспи, и пак ела...Що за глупост...Като нямаш пари за 9мм МДФ(не знам с естествен фурнир дали нямаше и по-малко), къде се пънеш?Идея имаш ли за условията, при които се лепи фурнира?Явно не.Преса с размерите на стената ли имаш?Не.Само с питане и гол ентусиазъм...не става.
zzuzi
- специалист
Ееееебре...по-полека с храната.Тва е идеята на темата-да разбера става или не.Технологията на лепане на фурнира си я знам много добре и пресата не е задължителна.Незнам от къде разбра за какво имам и за какво нямам пари.Не съм знаел че има МДФ с естествен фурнир 9мм.Поне кажи от къде може да се намери,вместо само да подхвърляш.
Spokoiniq
- майстор
Не исках с лошо
)) Има 3 фирми за фурнир и производни, всичките са на Военна рампа.Иван Георгов 3 май беше адреса, явно бивш завод ,не помня името.Пусни в гугъл-а.Интериорните ми врати са сандвич от такива 2 панела с МДФ по средата, защото е дъб файнлайн-технически фурнир, и е в пъти по-лесно да се работи, когато е на плоскост.Но е скъпо, за покрития тип ламперия златно ще ти стъпи.Щом си отворен, знаеш, че ако не е към дърво фурнира се лепи с лепило от полихлоропреновите, но ако си постигнал идеално гладка шпакловка(невъзможно почти) грундирането и добрата адхезия на такъв тип лепило към такава стена е мисия почти невъзможна.И в двата случая кофти.могат да ти фурнироват всичко(напр. фазер), фирмата беше вносител, и някъде в Дружба, но аз питах за детайл(страница на гардероб, който разделих на 2, беше с 1 обща), и те не познаваха парите...Около Филип Кутев на Хладилника има още една (филиал на една от първата група), имат ПДЧ 16, 19 и нагоре мм с фурнир(за всичко говоря дъб, само за това съм питал), и като е налистове не е толкова болезнена цената.Аз се отказах заради фирата и една мебелна фирма в Троян ми направи страницата , и за жалост координати от търсенето не пазя, но таговете бяха естествен фурнир.Успех, и се пофали после, ако залепиш на шпакловка фурнир, ще си първият.Корк е друго, става , но не си го споменал като опция...

schuldiner
- майстор
Това с фурнира мислех, че е отживелица... Щото по соц-а вечно нещо правеха наште - все туткали, смрад... Ама има тук едно пано, сигурно е трийсетина годишно, размери 2,5 х 1,2 м в дървена рамка. Направено е от преплетени на кръст ленти фурнир - с различна ширина са, има от 4-5 до 10 см ленти. Ами да си кажа, не дразни и нищо му няма, въпреки че е на открито. Ползваме го за параван на терасата.
Колега zzuzi,
какво стана с фурнира на стената - получи ли се? С какво го лепи?
Знам, че темата е стара, но не пишеш за резултата.
Въпросът ме вълнува тъй като търся решение за поставяне на фурнир по дъгообразна стена. Не се сещам за друго решение освен фурнира да се залепи директно върху стената.
Поздрави
какво стана с фурнира на стената - получи ли се? С какво го лепи?
Знам, че темата е стара, но не пишеш за резултата.
Въпросът ме вълнува тъй като търся решение за поставяне на фурнир по дъгообразна стена. Не се сещам за друго решение освен фурнира да се залепи директно върху стената.
Поздрави
null
- специалист
veskotochev написа:... Въпросът ме вълнува тъй като търся решение за поставяне на фурнир по дъгообразна стена ...С риск да стане реклама...
Продава се специален огъваем шперплат. Конкретно съм го виждал тук
http://www.phivex.com/flexiform.html
Обличат колони с него. Мисля, че ще стане и при теб.
Успех
Тема "Естествен фурнир" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература