• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Pecatacool - специалист
Изображение

Прегледах няколко теми сега, но съм невеж в тази област, а утре ще трябва да си купя няколко за старата секция, която освежавам в момента. Разглобки?Минификс?...чета из статите, ама :no: Благодаря предварително!
diaflin - специалист
Ти правилно си се насочил. Не съм спец, но едно бързо търсене в google images води до това Минификс с ексцентрик и гайка
naB4o - специалист
Нарицателно го наричат и "Охлюв" :)
maroka - специалист
Това е ексцентрикова разглобка, а конкретно това което си посочил на снимката е самият ексцентрик.

Наричат го още минификс. За секцията ти от соц. времената провери дали диаметъра на ексцентриците е същият. Навремето активно са използвали максификс - той е с по-голям диаметър.
EDI - майстор
Това на снимката е мини, онези старите бяха доста големи, към 20-ина мм, ако помня добре.
Pecatacool - специалист
Да, благодаря ви много!
Така като гледам в online-furnish по снимките май май ще ми трябва точно шведска сглобка :? Защото болтът е с нормална резба като за гайка. При първа възможност ще сваля някое от секцията и ще търся. Пак благодаря!
maroka - специалист
Pecatacool написа:
Да, благодаря ви много!
Така като гледам в online-furnish по снимките май май ще ми трябва точно шведска сглобка :? Защото болтът е с нормална резба като за гайка. При първа възможност ще сваля някое от секцията и ще търся. Пак благодаря!
Е шведска разглобка не знам дали ще намериш да купиш...времената на тази технология отминаха.

Виж някой Колега съфорумец може и да има останали.
peterdimov - специалист
Изобщо не са минали времената на тези сглобки има цели мебелни фабрики дето ги ползват-"Арис" Сливен напр. Викат им "шведски''както каза клегата.
maroka - специалист
peterdimov написа:
Изобщо не са минали времената на тези сглобки има цели мебелни фабрики дето ги ползват-"Арис" Сливен напр. Викат им "шведски''както каза клегата.
Да уточним че се нарича разглобка, а факта че в Сливен някоя фабрика я използва не я прави актуална.

Най-вероятно имат тази технология и все още я използват, но тя не е рентабилна нито от икономическа, нито от естетическа гледна точка.
  • 1
  • 2

Тема "Моля кажете как се нарича това на снимката!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: