Всичко за дърводелството
Здравейте,започнах с една непривична за мен работа-да върна блясъка на едно бюрце на около 40 годинки :) та започнах да го шкура лека по лека(къде с машини къде на ръка),при което взе да излиза естественият цвят на буково дърво(зарадва ме),но плота на бюрото явно е правен от лепен фурнир или нещо подобно и на 2-3 места се отлюпи и се показа долния пласт.Проблем възникна и когато се позагледах по краката на бюрото,че са го почнали и червоядчета с който ще се справям с един препарат(NOVOLEGNO),не знам дали е ефикасен :? И като завършек не знам с какъв лак да го лакирам за да запазя(що годе) естественият му цвят и да добие блясък и плота да му стане все едно е стъкло :?Предназначението му като стане ще бъде да стои компютърче на него :lol: мисля да не ползвам кит за да пълня дупките на гадовете ще ги оставя така за повече автентичност,ще се мъча евентуално с лак да ги запечатам :lol: ,но приемам идеи :idea:

Прикачен файл

бюро 001-1.jpg
бюро 001-1.jpg (156.92 KиБ) Видяна 2468 пъти

Прикачен файл

бюро 003-2.jpg
бюро 003-2.jpg (143.03 KиБ) Видяна 2468 пъти

Прикачен файл

бюро 004-3.jpg
бюро 004-3.jpg (64.94 KиБ) Видяна 2468 пъти

Прикачен файл

бюро 009-4.jpg
ето ги дупчиците на гадовете!
бюро 009-4.jpg (125.77 KиБ) Видяна 2468 пъти

Прикачен файл

бюро 010-5.jpg
а ето и препарата с който,ще ги моря:)
бюро 010-5.jpg (97.92 KиБ) Видяна 2468 пъти
asinka - специалист
Еххх, мислих, че моето е последното от тази серия :)
Едно към едно е с твоето.
Но, не е на 40 години, а 2 х толкова.
Тъй като не посмяхме сами да го направим, го занесохме на приятел автотенекеджия, да го изшкури професионално и лакира с пистолет, 4 пъти, докато не стане огледално.
Много е ценно, ще следя какво ще сътвориш.
За съжаление в момента не мога да покажа снимки от близо.
Ами да си кажа честно по спомен го карах това за годините :roll: ,тъй като преди мен е учил брат ми и така....(отдавна вече не съм ученик) :lol: ...основно ми трябва съвет относно лака който да ползвам(може и по-скъп да е) за да се запази естественият цвят и вид на бюрцето!Заприказвах се с приятели бояджий и ме навиват да го пръснат с лак за боя металик няколко ръце и ще станело огледало,ама аз не съм навит нещо :?
п.п. asinka ако имаш възможност постни поне една снимка на твоето за да видя резултата :wink:
peterdimov - специалист
Можеш да ползваш двукомпонентен лак(т.е.лак и втвърдител).Нанасяш шкуриш и пак така докато докараш нужния ефект.Много работа ама ще стане супер.Успех.
Ами лакирах го накрая с двукомпонентен лак на "Леко"(както колегата ми препоръча) и ми хареса как стана,може да не е перфектно,но ме радва...... :)

Прикачен файл

011.jpg
011.jpg (148.33 KиБ) Видяна 2010 пъти

Прикачен файл

012.jpg
012.jpg (151.31 KиБ) Видяна 2010 пъти

Прикачен файл

013.jpg
013.jpg (74.71 KиБ) Видяна 2010 пъти

Тема "Бюро-на години!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: