Всичко за дърводелството
zillius - специалист
Здравейте съфорумци,имам един въпрос относно направата на тези врати.Как според вас е най-удачно да се направи врата за гардероб с плъзгащи се врати,но не от една плоскост ,а от 2 пдч плоскости?Как може да се свържат двете плоскости,така че да е най-здраво и надеждно?От една страна ще се свържат с кант дръжката,но не мисля,че това е само достатъчно,трябва ли още нещо.Питам защото там където ще е гардероба не мога да закарам плоскости по-големи от 1,5 м ,а вратата трябва да е 2,5 м висока.Благодаря ви предварително!
zillius - специалист
shadowman,темата съм я чел,но не виждам отговор на точно това което ме интересува.Искам двете пдч плоскости да образуват една плоскост ,която да играе ролята на врата на гардвроба,т.е. да стане 2,5 м :sad:
todor_tsanov - специалист
с дибла и двоен минификс , ако е с долно водене трябва да сложиш оптегачи
shadowman - майстор
Значи идеята ми е да ги събереш с алуминиев профил. Идеята на todor_tsanov не е я препоръчвам, че става много лабаво.
Тая снимка може да ти помогне.

Прикачен файл

DSC_4832_.jpg
DSC_4832_.jpg (78.38 KиБ) Видяна 3262 пъти
Bambookita - специалист
С метални планки отзад.Получава се ето това и не е нужно да се слагат обтегачи.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (50.5 KиБ) Видяна 3255 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (48.22 KиБ) Видяна 3255 пъти
шоп - майстор
Bambookita, идеята ти е добра, но с какво скриваш планките? Все пак колкото и с каквото да ги скриваш видът им не е от най подходящите.
Bambookita - специалист
Защо да криеш нещо,което не се вижда?
zillius - специалист
Благодаря ви за отговорите,ще ги направя както предлага и Shadowman,а именно с допълнителен алуминиев профил,който да свърже двете плоскости.Идеята на колегата Bambookita ,също е добра,даже и по-евтина е ,но с алуминиев профил ми е някак си по-красиво и завършено!

Тема "Плъзгащи врати на гардероб." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: