Всичко за дърводелството
kireto1 - специалист
Вчера ми донесаха вратите от чам С какво е по добре да се обработят.С топъл ленен безир
или с някакви импрегнатори, и коя фирма е за предпочитане и на сносна цена???
Gogo55 - специалист
на този въпрос отговорите са много.
вратите външни ли са, или вътрешни,има ли влага около тях или няма:
вече след това има сто вида покрития,като колкото е по скъпо е по хубаво по принцип.и с автобоя може,и с безир може,и с лак от 3лв може,ама може и с лак от 30лв.,и на сикенс имат доста покрития и т.н.
обаче има едно голямо НО,не може хем да е евтино ,хем да е хубаво :lol:
kireto1 - специалист
Всички врати са вътрешни.Баня.WC,кухня,хол,мокро помещение,спалня ,детска.
За първо време не трябва ли задължително всички да се минат с ленен безир при положение
че след това ще има цветен лак
Gogo55 - специалист
не е задължително,по принцип вече всички лакове са така направени че да се мацат директно върху дървото.въпрос на вкус.
masteradmin - майстор
просто ги боядисай с яхтен лак на 3 ръце
kireto1 - специалист
Ами за да се импрегнира по-добре не трябва ли да ползвам някакъв импрегнатор след това цветен
лак.а и за да вървяла гаранцията трябвало да се минат с безир,след което чамът "настръхвал"шкури
се пак и тогава разни лакове
Gogo55 - специалист
тва настръхване е за финното шлаифане и полиране.по принцип се използва вода за него,или нещо на водна основа.целта е да се вдигнат нишките на дървото които са много малки и да се втвърдят за да може по лесно да се отстранят след това с финна шкурка или кече.
по принцип във всеки едн лак си има импрегнант на дървото,едно време са били отделни съставки.сега също има много видове импрегнанти които са отделно но към тях дадената фирма си дава и втория и третия слои покритие ако искаш да стане както трябва.
например:Бяла перла от сикенс на водна основа:
1.импрегнант19лв за 1л
2.грунд22лв за 1л.
3.краино покрите с цвят или без 29лв за 1л.
ако ти се дават сумати пари може да минеш и на този вариант мисля че е наи доброто което съществува на пазара до сега-бая неща съм напръскал така и дават 10 години устна гаранция :lol: .Има само една подробност цената става астрономическа и не всеки може да си го позволи.
има и друг вариант -инса лак за 3лв за 1 л.и така съм пръскал доста пак става.
накрая бих казал че лаковете на водна основа са за предпочитане,със или без грунд към тях/грунда става също като първата ръка се прави от по разреден лак да се пръсне/,италиански ,чешки или в краен случаи гръцки

Тема "С какво да обработя чамови врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: