Всичко за дърводелството
radinna - напреднал
Здравейте, майстори!
Имам разстояние между два шкафа, което е 875 мм. Искам там да монтирам няколко чекмеджета с дълбочина 50 см.
Въпроса ми е какви водачи да сложа, за да е стабилно?
Съоръжението ще бъде временно - за 2-3 години, та ако може по-евтино решение?
torbalan - Дървен философ
аз на моите чекмеджета сложих механизми на блум и съм доволен...

мисля, че от порядъка на 20 лева бяха комплекта за чекмедже...

иначе по железариите има и за по 3 - 4 лева, ако търсиш евтин вариант...
masterval - майстор
Тия дни купувах от Каме - 4 лева за чифт. А какви да сложиш зависи не от широчина и дълбочина, а от обем, на първо място, и от това, какво ще има вътре - чорапи и носни кърпи или сребърни прибори или тесли...
hameleon - специалист
Аз използвах 50 см механизми като тези на снимката и съм много доволен,широчината на чекмеджетата е 90см.

Прикачен файл

mech_drawer1_large.jpg
mech_drawer1_large.jpg (18.8 KиБ) Видяна 3511 пъти
trevora - специалист
hameleon написа:
Аз използвах 50 см механизми като тези на снимката и съм много доволен,широчината на чекмеджетата е 90см.
Варианта с пълно изстегляне.Дъно задължително твърдо/от ПДЧ-12,16,18 мм/,ако имаш намерение да слагаш по-тежки неща.Иначе самите водачи са до 50 кг.
goran2 - специалист
hameleon написа:
Би ли споделил как се монтират водачите които си показал.Купих и аз такива и гледам чудя се и не ми идва как да ги монтирам.Разглобяват ли се и как?Ако и някой друг подскаже ще ми улесни живота многа.
:-D
hameleon - специалист
Лесно е ...

Прикачен файл

P1040336.JPG
P1040336.JPG (72.7 KиБ) Видяна 3240 пъти

Прикачен файл

P1040335.JPG
P1040335.JPG (26.02 KиБ) Видяна 3240 пъти
goran2 - специалист
Хиляди благодарности за съвета :) Разглобих я пущината остава да я монтирам и печеля една нощ в рая :-D :-D :-D

Тема "Чекмедже 85 см - какви водачи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: