• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Къде в София могат да ми направят вратички от боядисан МДФ, мат?
В момента проучвам дали си струва да се захващам сам да си правя кухнята, или да я пусна на мебелните фирми.
Търся цех, фабрика.
shadowman - майстор
Само за инфо как е в Пловдив, 80 лв на квадрат само лицето. Тука обаче уловката е ако си купиш грундиран МДФ. Ако си купиш негрундиран се добавя още 50 лева на квадрат от другата страна.
trevora - специалист
Салекс,лакират МДФ гланц и мат.Координати в гугъл.
ribnikolaevi - майстор
Звъннах им на Салекс, но по телефона ме отрязаха. Не боядисват МДФ, могат само да ми фрезоват вратичките и то в безумен срок.

Някаква специфична технология ли се ползва при направата на подобни вратички? Дали някой прави само това, в цех примерно, откъдето и мебелните фирми си поръчват за своите клиенти? Не ми се вярва всички да правят.
shadowman - майстор
Цените които ти дадох са от цех занимаващ се с това, на мен ми дадоха срок около две седмици за изроботка, но при мен ставаше дума за 4 врати и при повече врати ще има и повече работа. Инак работата и боядисването на МДФ не е за всеки, работата е като при боядисване на колите.
ribnikolaevi - майстор
За София ми казаха да питам в Мебел Груп и Конек.
Засега не успявам да се свържа с Конек, Мебел груп искат 50 лв/м2 за мат, за срока не съм питал.
Вътрешната повърхност като външната ли трябва да се обработи, че и там ще отидат 50 лв/м2 ?

Имаш ли впечатления от работата на Мебел груп?
bisplus - специалист
ribnikolaevi написа:
Вътрешната повърхност като външната ли трябва да се обработи, че и там ще отидат 50 лв/м2 ?

?
Вземаш си двустранно грундиран МДФ и от зад си остава бяло.
ribnikolaevi - майстор
Какво представлява това чудо, има ли го изложено в някой шоурум? В нета намерих информация, че се продава, но не и полезна картинка.
bisplus - специалист
Изглежда все едно е ламиниран но повърхността е гладка.
maroka - специалист
ribnikolaevi написа:
Какво представлява това чудо, има ли го изложено в някой шоурум? В нета намерих информация, че се продава, но не и полезна картинка.
Ами представлява частично обработен за пръскане МДФ. Етапа на грундирането вече е минат :)

Идеята на колегите е да се лакира само челно и по кантовете еднолицево, а от задната страна остава бяло. Така се постига по-ниска цена, лично мое мнение че става цигания. За теб си го правиш в крайна сметка и компромиси не трябва да има.

Лака е скъпо удоволствие и капризно откъм поддръжка.
Така че не очаквай ниска цена :)
  • 1
  • 2

Тема "боядисан МДФ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: