• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
sspoko - специалист
Здравейте преди няколко дни видях една сергия с дървени сувенири /кръстчета ключодържатели и пр./ направи ми впечатление изключително точното изрязване на съвсем малки ръкописни букви с равна дебелина около 1мм. цялата изрязана в кръг с диаметър от около 15мм. имали някои идея на какво се изработват тези неща не беше лазер нямаше следи от обгаряне а имаше и остри ъгли в които завършваха на нула така че явно и фрезер с диаметър ф1 пи бил груб. Въпроса ми е от чисто любопитсво просто не можах да си го обесня как е направено а ме хвана и яд че мазния циган дето ги продаваше се опита да ме убеди че сам си ги реже с трионче :-D
profesionalist_wood - майстор
Такива съм забелязал в Гърция.Дори си купих дървено кръстче от един манастир а детайлите бяха от порядъка на 1 мм....гледал съм го под лупа и се чудех как аджеба е направено :? Дори нямаше изгаряне от лазер,Ще го снимам и ще го покажа
miliad - майстор
Ето ви един линк копиран от една тема малко по надолу.Търпение му е майката.
http://e-vestnik.bg/4642
sspoko - специалист
това с търпението ясно за единична бройка всичко може, но ако всичко трябва да се повтори многократно с един същ резултат
pvk1967 - специалист
Колега снимай я тая чудесия и тогава ще видим какво ще роди общото умуване по въпроса...!
Еднорог - специалист
Без снимка трудно ще позная, но такова ажурно изрязване на дърво може да се направи на снс-машина, с подходящ инструмент разбира се.
Нещо такова ли е било?

Прикачен файл

Глаголица.jpg
Глаголица.jpg (82.97 KиБ) Видяна 4655 пъти
pvk1967 - специалист
Може и да бъркам, но аз разбирам нещо друго под "ажурно рязане на дърво"!?
Еднорог - специалист
А, изобщо не бъркаш, но от обяснението в първото мнение предположих, че може би става дума за нещо такова. Но като гледам на авторът на темата вече не му пука за нея. :)
sspoko - специалист
напротив следя мненията но нямах комп под ръка събота и неделя за съжаление не мога да намеря подходяща снимка да кача за да стане по ясно
pvk1967 написа:
Може и да бъркам, но аз разбирам нещо друго под "ажурно рязане на дърво"!?
да прав си не за това става на въпрос при първа възможност ще кача снимка за да се изясни какво имам впредвид
alata_69 - специалист
можеби за това става бъпрос :-D :-D :-D

Прикачен файл

03102011688.jpg
03102011688.jpg (24.38 KиБ) Видяна 4438 пъти
  • 1
  • 2

Тема "АЖУРНО ИЗРЯЗВАНЕ НА ДЪРВО ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: